Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újdonságok Japán második legnagyobb mobilszolgáltatójánál

Kütyük

Újdonságok Japán második legnagyobb mobilszolgáltatójánál

A KDDI Corporation, a szigetország második legnagyobb telekommunikációs cége felfedte az NTT DoCoMo-éhoz hasonló új szolgáltatások elindításáról szóló terveit.

A KDDI 1X nevű, eredetileg idén őszre ígért, cdma2000 szabványon alapuló új szolgáltatása a hagyományos japán mobilhálózatok sebességének több mint kétszeresét nyújtja, ugyanakkor lassabb lesz a DoCoMo által október elsején beindított harmadik generációs, ”FOMA” néven futó szolgáltatásnál.

A decemberben debütáló, a szigetország teljes területén 2002. április elsejéig kiépítésre kerülő 1X-szel 1 másodpercenként 144 kilobit adat átvitelét lehet megvalósítani, szemben a FOMA-val, amelynek adatátviteli sebessége 384 kbps, míg a hagyományos mobiltelefonok Japánban 64 kbps-mal tudják fogadni az adatokat. A KDDI közlése szerint a 1X-szel egy 100 kilobyte-os videófile 15 másodperc alatt letölthető lesz, körülbelül 21 jenért, míg egy térkép letöltése átlagosan 4 jenbe kerül majd a felhasználónak.

Bár a KDDI még nem állapította meg a szolgáltatás díjazását, a cég elnöke elmondta, az 1X használata mindenképpen olcsóbb lesz a DoCoMo FOMA-jáénál. Egy 1X-et támogató mobiltelefon ára nem lesz drágább 40 ezer japán jennél, amely 332 dollárt jelent (a DoCoMo telefonjai körülbelül 45-80 ezer jenbe kerülnek). Mindenesetre a 1X-szel is lehetővé válik MPEG4-es videók fogadása, illetve globális helymeghatározó rendszer (GPS) használata is (!), amely révén a felhasználó egy digitális térképen megtekintheti saját tartózkodási helyét. Ez utóbbi a Secom cég opcionális szolgáltatásával fog kiegészülni, ennek lényege, hogy a felhasználók vészhelyzetben riaszthatják a cég munkatársait vagy hozzátartozóikat a mobiltelefon egyik gombjának lenyomásával.

Az első GPS és videó-képes telefonokat a Toshiba fogja szállítani a KDDI számára, míg a Kyocera és a Hitachi cégek csak GPS-szel ellátott telefonokat fognak kínálni a 1X-hez.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés