Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kicsinálják a Saab 9-4X-et

Garázs

Kicsinálják a Saab 9-4X-et

Európában nem rúg labdába a Saab 9-4X, nem kap dízelmotort.

Dízelmotor nélkül crossovert forgalmazni Európában eléggé halott ügynek tűnik, a Saab mégis pontosan erre készül a 9-4X-szel. Tudjuk, hogy elsődlegesen az amerikai piac számára fejlesztették az autót, hogy Európa nem annyira fontos, de azért számítani lehetett arra, hogy a márka megoldja a dízelgondokat és végül készít egy gázolajos verziót az itteni vevők számára.

Nos, nem fog. A svéd márka főnöke világosan megmondta, hogy dízelmotor nincs, és ha már így alakult, valószínűleg nem is lesz. Találni kellene egyet, tesztelni, beépíteni, megvizsgálni, hogy passzol-e az autó karakterisztikájához, ez pedig abban a szerencsés esetben is két évet vesz igénybe, ha azonnal előkerül egy dízelpartner.

Mivel a modellciklust öt-hat évre tervezik, rövid idő maradna arra, hogy a fejlesztési költségeket az értékesítésekből visszahozzák, esetleg némi nyereséget is lehessen realizálni. Jelenlegi helyzetében erre nem vállalkozik a márka, a potenciális vevőknek be kell érniük a 300 lóerős, 2,8 literes turbós benzinessel.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés