Connect with us

Hirdetés

technokrata

Két Windows 8-as táblagéppel rukkolt elő a Gigabyte

Tablet

Két Windows 8-as táblagéppel rukkolt elő a Gigabyte

Full HD, Ivy Bridge. A Gigabyte is kiveszi a részét a Windows táblagépek piacán.

Hála az égnek, hogy a legújabb Windows 8 tabletvilágba belépő Gigabyte is úgy döntött, hogy a Windows RT-t megkerülve csak a Windows 8-ra fekteti a hangsúlyt. Mivel a Windows 8-as táblagép némileg több erőforrást igényel, mint egy mobil operációs rendszert használó Android, ráadásula  Windowst használóknak alapból nagyobbak az igényeik, már a PC-s hardverek miatt is, így a gyártók kénytelen impozáns hardvert alátolni egy-egy Win8-as tabletnek. Ha egy Android alatt ilyen hardver lenne, akkor valószínűleg a Google se adná 200 dollárért a Nexus 7-et. Íg viszont érhető, hogy a Windows 8-as táblagépek miért is kerülnek 1000+ dollárba.

S1185_P005_windows-8-1024x682

De lássuk a Gigabyte újdonságait!
Két új modellt mutatott be a CES-en a gyártó: az S1082-t és a S1185-öt, az utóbbi pedig a sokkal izgalmasabb. Az S1185 IPS kijelzője 11.6 hüvelykes, melynek felbontása 1920×1080 pixel, processzora Ivy Bridge-es Intel, de egyelőre ismeretlen órajellel. Ami még érdekes lehet, az az optikai ujj navigáció, a mágnesesen csatlakoztatható billentyűzet és az egér gombok PC módban. Emellett van előlapi és hátlapi kamerája is.

S1082_PK002win8-wallpaper

A másik újdonság, az S1082, hasonló az S1185-höz, de itt már csak egy kétmagos Intel processzorról beszélhetünk. Két verzió lesz belőle, melyek az üzleti világba szánnak a készítők. Az egyik 500 GB-os merevlemezzel, a másik pedig SSD-vel lesz szerelve. Mivel üzleti modell, így került bele 3G-s modem is, de van rajta HDMI, LAN és VGA kimenet is. Külön kapható hozzá billentyűzet is.



Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés