Connect with us

Hirdetés

technokrata

A XXI. század síszemüvege

Smart home

A XXI. század síszemüvege

Bár lassan vége Európában az idei síszezonnak, egy nagyon komoly újítás most látott napvilágot.

Fantasztikus, űrtechnika-szerű újítást mutatott be a Zeal Optics, egy speciális síszemüveget, mely lesiklás közben a szemüveg belső felületére vetíti a lesikló GPS-adatait, pillanatnyi sebességét, tengerszint feletti magasságát és a megtett utat, a külső hőmérsékletet és persze a pontos időt.

A speciális szemüveg  jobb oldalán található 3 kezelőgombbal lehet vál(t)ogatni a kíván információk között. Szinte természetes, hogy a szemüveg üvege sem mindennapi, ún. fotokromatikus, azaz a külső fény erősségének megfelelően változtatja a színét világos sárgától egészen sötétbarnáig.

A tartozékok sem átlagosak, a speciális kemény tokon kívül kaphatunk hozzá microUSB töltőt/adatkábelt, európai és amerikai hálózati adaptert, a speciális lencse tisztításához szükséges csomagot és egy PC/Mac szoftvert, mellyel a szemüveg memóriájából ki lehet olvasni a lesiklás adatait, melyet akár a Google Mapsra rá is lehet fektetni, végignézve a lesiklás pontos útvonalát.

A kissé futurisztikus síszemüveg ára sem hétköznapi, 450 angol fontért (kb. 155.000 Ft mai árfolyamon) megkaphatja az, akinek már csak ez hiányzik a jövő téli lesiklásához.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés