Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarok is ott lesznek Amerika legnagyobb tech rendezvényén!

Startup

Magyarok is ott lesznek Amerika legnagyobb tech rendezvényén!

Önvezető autók, mesterséges intelligencia és virtuális valóság uralják a 2017-es CES-t, illetve három magyar startup is bemutatkozik a nemzetközi közönségnek!

Jövő év elején ismét Las Vegas-ra szegeződik majd a technológia iránt érdeklődő szakemberek és nagyközönség figyelme. Ötvenedik alkalommal rendezik meg ugyanis a hagyományosan a legfrissebb tech újításokat felvonultató CES-t. Az év meghatározó innovációs rendezvényén ezúttal az önvezető autók, a mesterséges intelligencia, illetve a virtuális valóság lesznek a húzótémák. A seregszemlén 600 startup – az InnoTrade programnak köszönhetően köztük három magyar vállalkozás is – bemutatkozhat.

A puszta számok is jelzik, hogy miért a CES az év legfontosabb technológiai eseménye: a szervezők több mint 3.800 kiállítót és 165.000 elemzőt, iparági szakembert, befektetőt, illetve újságírót várnak január 5-8 között Las Vegas-ba. A több mint 220 ezer négyzetméternyi kiállítási területen megrendezett tech show-n rengeteg nagyvállalat, illetve startup mutatja be legújabb fejlesztéseit.

Számos, a technológia jelenét és jövőjét meghatározó multinacionális óriáscég képviselői szintén a CES-en rántják le a leplet az év meghatározó trendjeiről, többek között a Ford, a Nissan, az NVIDIA, vagy az Under Armour vezérigazgatói is vitaindító előadást tartanak.

nvidia2

Az amerikaiak önvezető autóra váltanának

Az önvezető járművek területe robbanásszerűen fejlődik, így a téma a CES-en is központi helyet foglal el. Az eseményen a világ legnagyobb autógyárai is részt vesznek, az önvezető technológia külön, több ezer négyzetméteres kiállítóteret kap. Itt olyan cégek mutatják majd be legfrissebb innovációikat, mint a General Motors, vagy a Tesla egyik legfőbb kihívójának számító Faraday Future.

A téma fontosságát az is jelzi, hogy a CES-t szervező CTA (Amerikai Fogyasztói Technológiai Szövetség) a közelmúltban reprezentatív kutatást végzett az amerikai autótulajdonosok körében. Ennek eredménye azt mutatja, hogy az autóvezetők közel kétharmada lecserélné járművét önvezető gépkocsira. A felmérésben résztvevők leginkább a balesetek számának – és ezzel a biztosítási díjak – drasztikus csökkenését, illetve a testi fogyatékkal élők mobilitási lehetőségeinek kiszélesítését várják a technológia elterjedéséről.

startup

Három magyar startup is bemutatkozhat

Ebben a pezsgő nemzetközi környezetben a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade programja keretében három magyar korai fázisú vállalkozás is bemutatkozhat. A seregszemlén idén rekordszámú, összesen 600 startup állít majd ki a világ minden tájáról. A CES az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt fektet az innovatív kezdő cégekre, a színvonalat jól mutatja, hogy a rendezvényen résztvevő startupok 2012 óta összesen 1 milliárd dollárnyi befektetést gyűjtöttek össze.

Óriási lehetőség ez tehát a magyar cégeknek is a nemzetközi tapasztalatszerzése, illetve üzleti kapcsolatépítésre. Idén januárban szintén a Kereskedőház jóvoltából vett részt a magyar Brewie a Las Vegas-i óriásrendezvényen, ahol összesen közel 15 millió forint (50.000 dollár) értékben kötöttek előértékesítési megállapodásokat automata házi sörfőző készülékükre.

A hazai startupok 2016. november 25-ig az www.innotradeprogram.hu oldalon keresztül jelentkezhetnek. A szakmai zsűri által kiválasztott három résztvevő cég számára a program a belépőjegyet és a kiállítási helyet biztosítja.

A CES-en az önvezető autók és korai fázisú vállalkozások mellett többek között a mesterséges intelligencia, a virtuális valóság, a sport technológia illetve a videojátékok kapnak még kiemelt figyelmet.



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés