Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nestlé meghirdette mentorprogramját startupok részére

Startup

A Nestlé meghirdette mentorprogramját startupok részére

A Nestlé meghirdette mentorprogramját startupok részére

A Nestlé és a The Connect East Inkubátor együttműködésében az elmúlt héten lezajlott a HackYourCompany elnevezésű innovációs rendezvény sorozat, ahol a legjobb hazai ötletek és startupok mérték össze tehetségüket. A győztesek mostantól egy olyan komplex mentorprogramban vesznek részt, amely segíti a nemzetközi nagyvállalat és az innovatív ötletek összekapcsolódását.

Egyre gyakrabban vetődik fel, hogy a nagyvállalatok innovációjába fiatal vállalkozók ötleteit, startup megoldásokat lenne érdemes beemelni. Ahhoz azonban, hogy egy startup egy nagyvállalathoz bejusson, mindkét oldal részéről hatalmas bizalomra és nyitottságra van szükség.

fuel2245

Ezt a folyamatot gyorsíthatja meg a Nestlé és a The Connect East Incubator közös rendezvénye a HackYourCompany, ahol nem csak tehetséges egyetemistákat vártak, hanem a már működő projektek, startupok is bekerülhettek a legjobbak közé. A jelentkezők a vállalati működés újragondolásával, cégeknek tervezett megoldásaikkal pályázhattak a májusi rendezvényeken.

A startup kategóriában, kidolgozott ötletekkel versengő projektek a Future Work Fesztiválon – az Akváriumban – egy demo day keretében, számos nagyvállalati szakember előtt prezentálhattak. Az új ötletekkel rendelkező fiatalok pedig a hétvégén, egy kétnapos ötletversenyen – a Mosaikban – mutatták be tehetségüket. A HackYourCompany eseményei iránti érdeklődést mutatta az is, hogy mindkét helyszínen teltházzal futottak le a versenyek, és a Nestlé szakértőiből álló zsűri összesen mintegy 30 projektet hallgatott meg. A startupok közül négyet, míg az ötletek közül hármat láttak kiemelkedőnek a szervezők és a nagyvállalati szakemberek.

A nyertesek a legkülönbözőbb problémákra kínálnak megoldást. A demo day-en Startup kategóriában a győztes Talk-a-Bot egy intelligens chat robotot fejleszt, a második helyezett HeatVentors egy hőtárolási megoldással érkezett, míg a harmadik díjazott a Zyntern, a cégeket és a gyakornokokat kapcsolja össze. Különdíjat kapott a BookR Kids csapata, amely az interaktív könyvkiadás témakörében tevékenykedik.

Az ötletek versenyén a Nestlé Joy az augmented reality marketing lehetőségeit gondolta újra ezzel lett első, a második helyre befutó Spynbio bionyomtatással kísérletezik, míg a harmadik díjazott projekt, a Viszed egy közösségi futárszolgálat terveit vázolta fel. A versenysorozat összdíjazása 3,5 millió forint volt.

„Ennek az együttműködésnek abban látom a legnagyobb üzleti értékét, hogy lehetőséget teremt az innováció és a tehetségmenedzsment összekapcsolására, és egyben ötvözi a nagyvállalati tudást a start-up gondolkodással és kreatív megközelítéssel”

– hangsúlyozva Verő Barbara, a Nestlé HR vezetője.

A Nestlé tervei szerint a győztesek nemcsak a kiosztott díjakkal és a közös munka tapasztalataival gazdagodnak. Egy gondosan tervezett, több hónapos mentorprogram segítségével lehetőségük nyílik bekapcsolódni a vállalat mindennapi munkájába, és akár együttműködést is kialakíthatnak a céggel a közös munka során.

Az implementációs mentor program lebonyolításában a Nestlé a Barta Consulting tanácsadó mellett a The Connect East Incubator szakembereire és a saját belső mérnökeire támaszkodik, remélve hogy a most kiválasztott tehetségek projektjei hamarosan a cég számára hasznos termékekké vagy szolgáltatásokká válnak. A budapesti HackYourCompany egy kísérlet volt, sikere után nem csak egy verseny, hanem a cég tehetségfejlesztésének az egyik csatornája szeretne lenni, amely nemzetközi szinten is segíti a Nestlé stratégiáját, továbbá a saját belső kezdeményezéseit és innovációs csíráit is közel hasonló módszerrel kívánja a jövőben támogatni.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés