Connect with us

technokrata

Mostantól már tudja az Apple Watch, hogy merre jársz

Viselhető Tech

Mostantól már tudja az Apple Watch, hogy merre jársz

Itt a második generáció, beépített GPS-szel és erősebb hardverrel, de változatlan külsővel.

18 hónappal azután, hogy piacra került az Apple Watch, az Apple ma bemutatta az okosóra újabb verzióját. Az Apple a bemutató során kifejezetten büszke volt arra, hogy az övék a legnépszerűbb okosóra, ennek köszönhetően pedig az óragyártók közül a 2. legnagyobb bevételt az Apple tehette zsebre.

applewatchseries21

Ennek fényében nem meglepő, hogy nem alapjaiban alkották újra az órát, ahelyett az evolúción volt a hangsúly. Így javítottak az óra vízállóságán, mostantól már a medencében is bátran használhatjuk, hiszen akár 50 méterig vízálló. A bemutatón elárulták, hogy a fejlesztést rendkívül komoly munka előzte meg, a vízálló készülékház miatt újraalkották a hangszórót is, hogy az kiszorítsa a vizet a készülékházból. A tömítéseket is megerősítették, így biztosan nem jut be a víz. Az Apple különösen büszke az Apple Watch Series 2 hardverére. Az új okosóra S2-es agyában egy kétmagos processzor, az elődjénél kétszer erősebb grafikus chip került így jóval erősebb a korábbi generációnál. Fejlődött a kijelző is, az új, 1000 nit fényerejű egység kétszer fényesebb az előző kiadásnál!

applewatchseries22

Sőt, az innováció itt még nem ért véget, hiszen immár beépített GPS is helyet foglal az Apple Watch-ban. Az egység folyamatosan figyelemmel követi a felhasználó mozgását, a túra végén pedig az iPhone kijelzőjén megjelenő térképen nézhetjük meg, hogy hol és milyen sebességgel sétáltunk. Érdekesség, hogy az alumínium és a rozsdamentes acél mellett már kerámia borítással is megvásárolható lesz az Apple Watch, az arany kiadástól viszont elbúcsúzhatunk. Megmaradtak viszont a HERMES modellek, ezek továbbra is egyedi szíjakkal várják a rajongókat.

applewatchseries23

Nemcsak luxus, de sportos okosórát is vásárolhatunk, a Nike-val közösen megalkotott Apple Watch Nike+ -t kifejezetten a sportolók igényeihez alakították ki. Ez egyedi szíjjal kerül piacra, ami kényelmes viselést biztosít a hosszú futások során. Meglepetés, hogy az Apple Watch sem tűnik el, az eredeti kiadás immár 269 dollárért megvásárolható. Ez a verzió is fejlődött, immár ugyanaz a kétmagos processzor foglal benne helyet, pont, mint az utódjában.  Apropó árazás, az új sem lett elviselhetetlenül drága, már 369 dollárért hazavihetünk egyet.

applewatchseries24Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin