Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megdöbbentő: mindent tud rólunk az okosóránk!

Viselhető Tech

Megdöbbentő: mindent tud rólunk az okosóránk!

Elég egy kártevő és meg is vannak a jelszavaink!

Aki viselt már okosórát vagy okoskarkötőt, az tudja, hogy ezek az eszközök minden mozgásunkra figyelnek, a lépésektől kezdve a karunk felemeléséig. Ezzel kapcsolatosan vizsgálta most meg a Stevens Institute of Technology és a Binghamton Egyetem, hogy mégis mennyi mindent tudnak rólunk a divatos készülékeink. A kutatók kifejlesztettek egy olyan algoritmust, amely a viselt készülék információiból nagy sikerrel megtippeli, hogy mi a PIN-kódunk, vagy épp milyen jelszóval lépünk be a mobilunkon.

Az algoritmus az eszközbe épített gyorsulásmérő, giroszkóp és mangetométer adatait használja fel, ezek ugyanis megdöbbentően pontosan követik az emberi kéz mozgásait. Olyannyira, hogy a rendszer az első próbálkozások alapján 80%-os hatékonysággal működik,  de ha tovább kísérletezünk, akkor harmadjára már 90%-ra nő ez az arány.

hermesapplewatch

Érdekesség, hogy például egy jelszó beütése után az algoritmus az enter gomb pozíciójából próbálja meg visszafejteni a beütött karaktereket, a legtöben ugyanis ezzel zárják a bevitelt, így innentől már csak a billentyűk pozíciójának feltérképezése a feladat.

Bár az egyetemi kutatókat nem a rossz szándék vezérelte, egy kifejezetten az okosórákra telepített kártevő nagyon komoly problémákat okozhat, hiszen ezáltal pillanatok alatt hozzájuhatnának a felhasználók személyes adataihoz, anélkül, hogy bármilyen számítógépes eszközre lenne szükségük.

Forrás: Origo



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés