Connect with us

technokrata

Óriási szemüveget mutatott be a Canon

Viselhető Tech

Óriási szemüveget mutatott be a Canon

A cég virtuális valóság szemüvege minden képzeletet felülmúl a méretével.

A virtuális valóság lehet a technológiai ipar következő nagy dobása, ennek megfelelően már több gyártó is aktívan fejleszti a saját megoldását. Nem kivétel a Canon sem, a japán gyártó most bemutatott szemüvege pedig igen nagy dobásnak ígérkezik, szósz szerint. A jelenleg is zajló Canon Expo keretében leleplezett újdonság két darab 5,5″-es, 2,560×1,440 pixel felbontású megjelenítőt tartalmaz, azaz minden korábbi modellnél élesebb képpel örvendezteti meg viselőjét.

canonszemuveg

Nem árt azonban tudni, hogy a fejlesztés még igen korai szakaszban jár, azaz a gyártó még számtalan ponton tökéletesíti majd a modellt. Erre szükség is lesz, hiszen az Engadget riportja szerint az eszköz még igencsak nagy darab (hiszen kézzel kell fogni!), bár azt is elismerték, hogy a mérete okán igen kényelmes a szemüveget viselőknek.

canonszemuveg2

 

Emellett hiányzik még a beépített hangrendszer is, jelenleg csak külön csatlakoztatott fülhallgatókkal szólhalhat meg a nézett tartalom. A Canon egyelőre semmilyen információt nem árult el az eszköz megjelenésével kapcsolatban, ám nem lennénk meglepve, ha az elkövetkező 1-1,5 évben piacra kerülne a végleges kiadás.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin