Connect with us

Hirdetés

technokrata

Halva született: Eltűnik a Google Glass

Viselhető Tech

Halva született: Eltűnik a Google Glass

Csak minimális példányszámban került piacra a Google okosszemüvege, ám a gyártó máris kivonja a piacról. Következik a teljes újratervezés.

Igen izgalmas technikai különlegességnek számít a Google Glass, hiszen a egyedi külsejének és látványos funkcióinak hála az ember akaratlanul is a jövőt látja benne. A magas ár és a sok esetben kényelmetlen használat azonban megpecsételte a termék sorsát, az eladások így nem is alakultak túl fényesen. Ez vezetett odáig, hogy a Google a mai napon bejelentette, hogy a jelenlegi formájában elbúcsúzhatunk a terméktől.

glass

Ez azt is jelenti, hogy azok, akik 2013 óta megvásárolták az 1500 dolláros áron árult okosszemüveget, elbúcsúzhatnak a támogatástól is, ugyanis a fejlesztő csapat új munkát kap a jövőben. Az azonban tény, hogy a magánfelhasználókon túl nem volt teljesen bukás a Glass, hiszen több orvosi intézmény is jó hasznát vette a különleges funkcióknak. Épp ezért egy új kampányt indít a Google, mely során megpróbálják feltérképezni, hogy mégis mit szeretnének az emberek, illetve az üzleti partnerek a terméktől.

Az újraalkotott Glass csak ezután születhet majd meg. Az biztos, hogy a készülék teljesen új lesz hiszen az eddigi fejlesztők helyett az iPod atyjaként is ismert Tony Fadellt bízták meg egy csapat felállításával.



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés