Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kilövés után a földre szállást is figyelemmel kísérhették a nézők

nasa

Tudomány

A kilövés után a földre szállást is figyelemmel kísérhették a nézők

A kilövés után a földre szállást is figyelemmel kísérhették a nézők

A Discovery Channel és Discovery Science a The Washington Post-tal együttműködve élőben közvetítette a Crew Dragon űrhajó augusztus 2-ai visszatérését a földre. A nagyközönség a Discovery Channel jóvoltából szeptember 6-án láthatta először a Space Launch: Vízreszállás című műsort. Aki lemaradt róla, vagy újra át szeretné élni a fantasztikus eseményt, az október 10-én, szombaton este a Discovery Science vetítésén ismét részese lehet az amerikai űrtörténet egyik jeles eseményének.

Május 27-én, szerdán az egész világ végig izgulta, ahogy az Egyesült Államok Űrkutatási Hivatala (NASA) és a SpaceX űripari magáncég megpróbálkozott a történelmi küldetéssel: újra amerikai űrhajósokat küldeni az űrbe, méghozzá amerikai űrhajóval, amerikai földről. Azonban a szerdai küldetést a kedvezőtlen időjárás miatt 17 perccel a tervezett startidőpont előtt végül törölték. Így a Kennedy Űrközpont 39A startállásából ekkor még nem indulhatott útnak a SpaceX Falcon-9 rakétája, csúcsán a Crew Dragon űrhajóval, fedélzetén Robert Behnken és Douglas Hurley veterán űrhajósokkal.

Május 30-án szombaton, magyar idő szerint 21 óra 22 perckor hibátlan startot követően sikeresen az űrbe jutott a Dragon és két pilótája, véget vetve ezzel a kilenc évig tartó hiátusnak. Az esemény közvetítése Discovery és a Discovery Science számára rekordszámú nézettséget hozott és a tudományos csatorna történetének legmagasabb besorolású televíziós adását generálta.

Az ilyen élő és szakszerű közvetítéseket a nézők csak a Discovery és a Discovery Science csatornákon találhatják meg. A The Washington Postnak köszönhetően több mint egy évet töltöttünk a SpaceX fejlődéstörténetének dokumentálásával, tanulmányozásával. Nyomon követhettük, hogyan vált az első olyan amerikai magáncéggé, amely űrhajósokat szállít az űrbe és hozza haza őket biztonságosan. Az Amerikában bemutatott, augusztus 2-ai élő közvetítésünk a földre való hihetetlen visszatérésüket mutatta be

− mondta Scott Lewers, a Discovery Science tartalomért felelős vezetője.

A felvételeken látható egyedi tartalmak és interjúk Amerika egyik vezető újságírójának, Christian Davenportnak a közreműködésével készültek. Davenport még 2000-ben csatlakozott a Washington Post-hoz, egyedi stílusának és megközelítéseinek köszönhetően már háromszor került a Pulitzer-díj döntősei közé, valamint több sikerkönyvet is maga mögött tudhat. Davenport űripari kérdésekben az egyik legnagyobb szaktekintélyű író.

A The Washington Post régóta foglalkozik az űriparral és az űrkutatással. Arra törekszünk, hogy egyedülálló hozzáférésünknek köszönhetően a továbbiakban is alapos betekintést nyújtsunk olvasóinknak az új űrkutatási tevékenységekről és legérdekesebb történésekről”

− mondta Emilio Garcia-Ruiz, a The Washington Post ügyvezető szerkesztője, majd hozzátette:

Örülünk, hogy ismét együttműködhetünk a Discovery-vel, hatalmas elismerés erről a történelmi eseményről az élő televíziós közvetítés mellett mi is beszámolhatunk.”

A Discovery és a Discovery Science eddig nem látott módon közvetítette az űrhajó visszatérését a földre. A jelenlegi és volt űrhajósok, köztük Mike Massimino és Garrett Reisman mellett kiváló mérnökök és más különleges vendégek, köztük a kalandor és lelkes felfedező Josh Gates szakértői kommentárjai is garantálták a közvetítés sikerét a nézők számára. A Space Launch: Vízreszállás című műsor házigazdájaként ismét Chris Jacobs tévés személyiség köszöntötte a nézőket. Chris amúgy sem ismeretlen a Discovery nézői számára, hiszen számtalan eseményről tudósított már a korábbiakban is. A két nagyágyú mellet az Emmy-díjas újságíró, David Kerley is visszatért a riporter csapat tagjaként.

A Discovery Channel és Discovery Science csatornák a NASA és SpaceX: Utazás a jövőbe című, egészestés dokumentumfilm keretein belül mutatják be a SpaceX történetét, továbbá exkluzív betekintést nyújtanak a nézőknek a cég főhadiszállásáról, végigkísérve azt az utat, ami a NASA-val való közös kilövéshez vezetett.

További Tudomány

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés