Connect with us

technokrata

SCIndikator 2020 döntő – a Tudományról kreatívan

scindikator-2020

Tudomány

SCIndikator 2020 döntő – a Tudományról kreatívan

SCIndikator 2020 döntő – a Tudományról kreatívan

SCIndikator 2020 döntő. Ismerd meg a tudomány új példaképeit!

Mindennapjainkra, életminőségünkre talán még sosem voltak ennyire érezhetően nagy hatással a tudományos és a technológiai fejlesztések. A pandémia előtti “normális” életünkben a tudományos vívmányok természetes részei voltak hétköznapjainknak: a reggeli C vitamin, a gombnyomásra elérhető időjárás jelentés, a környezetbarát csomagolóanyagok vagy éppen az elektromos járművek mögöttük lévő intelligencia többnyire rejtett értékként szolgált Minket.

A tudomány és a kutatók évezredek óta teszik kényelmesebbé és biztonságosabbá az életünket, sokunkban mégis ez egy ismeretlen világ, melynek megértése és megbecsülése ritkán tudatosul.

A Nők a Tudományban Egyesület 2016-ban azért hívta életre a SCIndikátor tudománykommunikációs mentorprogramot, hogy fiatal kutatókat támogasson a magabiztos előadóvá, a tudomány hiteles példaképévé válás útján. A három hónapos mentorprogram intenzív felkészítést, egyéni és csoportos képzést biztosít a tehetséges fiatalok számára, mindezt ingyen.

Az idei program elérkezett a legizgalmasabb mérföldkőhöz: a döntőn végre bemutatkozhat a 12 kiválasztott SCIndikátor, kutatásukat a szakmai és laikus közönség egyaránt megismerheti.

Június 10-én, szerdán, 14:00 órától a SCIndikátor Facebook oldalán közvetítik az eseményt, melyben a robotikától a precíziós mezőgazdaságig, a digitális egészségügytől a populációgenetikáig merülhet el a hallgatóság a tudományos inspirációkban.

Az online megvalósult program idei újítása, hogy a 12 kiválasztott kutató májusban több, mint 10 budapesti és vidéki középiskolában tartott előadást kutatási témájáról, ezzel közel 300 fiatal pályaorientációját és tudományos szemléletformálását segítette. Mindenki, aki a döntőig eljutott, már nyert, hiszen profi mentorok kísérték végig az útjukat a magabiztos előadóvá válásig. Ám az, hogy ki lesz az Év SCIndikátora 2020-ban, június 10-én, a döntőn kiderül! Nézd élőben az idei SCIndikátor döntőt!

Facebook esemény: bit.ly/sci2020_final

További információk a döntősökről: sci-ndikator.hu/dontosok-2020

További Tudomány

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin