Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Universal Robots új kezelőfelülettel rukkolt elő

universal robots

Tudomány

A Universal Robots új kezelőfelülettel rukkolt elő

A Universal Robots új kezelőfelülettel rukkolt elő

Új felhasználóbarát kezelőfelületet mutatott be fröccsöntőgépekhez (IMMI) az együttműködő robotok vezető gyártója ami gyors megoldást jelent a műanyaggyártók számára a Universal Robots termékeinek integrálása során.

A fröccsöntő gépek kiszolgálása céljából a műanyaggyártó vállalatok egyre gyakrabban alkalmaznak együttműködő robotokat. Az új fröccsöntőgép kezelőfelületének bevezetésével (IMMI) a Universal Robots gyorssá és egyszerűvé tette a e-Series kobotok és a fröccsöntő gépek közötti kommunikációt. Az IMMI az EUROAO 67 és SPI AN-146 kommunikációs kezelőfelületekkel támogatja a fröccsöntő gépeket.

Az együttműködő robotok globális piaca a műanyag- és polimer iparágakban várhatóan exponenciálisan növekedni fog az elkövetkező 5 éveben 2025-re 1,5 milliárd dollárra fog nőni a 2020-as 250 millió dollárról. A BIS Research alapján, 2020-ban a kobotok 15%-át fröccsöntés területén fogják használni, így automatizálva olyan feladatokat, mint az öntési folyamatok után a betétek formákba helyezése és az alkatrészek mozgatása a fröccsöntés utómunkálatai során. Ezek olyan feladatok, amelyek nagy ismétlésszámot, összetett mozgást, és megfelelő beállítást igényelnek, ezért ezek a feladatok jól illenek a Universal Robots (UR) hattengelyű kobotjaihoz. A kobotok felszerelhetők egy fröccsöntő gép tetejére vagy akár mellé, akár biztonsági korlátok nélkül (kockázatértékelés alapján) is emberi kezelőkkel együttműködve, ezzel értékes helyet takarítanak meg a munkaterületen.

„A fröccsöntési folyamat komplexitása miatt a fröccsöntő gépeknek számos bemenetük és kimenetük van. A szabványosított kezelőfelületek megkönnyítik az integrációt és a cserélhetőséget. Az IMMI-vel lehetőséget biztosítunk a gyártó vállalatok számára, hogy a UR kobotok távvezérlő egységén keresztül beállítsák, beprogramozzák és ellenőrizzék a teljes folyamatot. Kombinálja ezt pozicionálási rugalmassággal és a UR kobotokban megtalálható további beállítási lehetőségekkel és egyből egy nagyon hatékony megoldást kap a linerás robotokhoz képest – emelte ki Joe Campbell a Universal Robots Senior alkalmazásfejlesztő vezetője.

Az IMMI telepítése kevesebb, mint 10 perc alatt elvégezhető a UR cobotok vezérlődobozában, amely lehetőséget ad a robotrendszerekkel történő mély integrációra, beleértve a biztonsági funkciókat és kihasználja az e-Series kobotok vezérlődobozának bővítőportjait az egyszerű felszerelés és a kábelezés érdekében. Az Universal Robots Polyscope operációs rendszeréhez készült IMMI sablon biztosítja az egyszerű használatot a programozási fán belül. Az IMMI most elérhető a Universal Robots gyorsan bővülő UR+ felületén keresztül, amely tanúsítvánnyal rendelkező termékeket tartalmaz, a UR kobotokkal való zökkenőmentes működés érdekében.

További Tudomány

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés