Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mennyire szállít gyorsan a Magyar Posta?

mpl futár magyar posta

LifeStyle

Mennyire szállít gyorsan a Magyar Posta?

Mennyire szállít gyorsan a Magyar Posta?

Ha csomagszállításról van szó, a Magyar Posta hasonlóan jól és megbízhatóan dolgozik, mint a többi piaci szereplő. Számos olyan szolgáltatásuk van, amikkel méltán veszik fel a versenyt a nagyobb futárcégekkel.

A levelek kézbesítését tekintve sokan panaszkodnak, hogy lassú a Posta, de vajon a csomagszállítással mi a helyzet? Erről olvashattok a következőkben bővebben a Csomagnet.hu cikke segítségével.

Mennyi idő alatt ér egy csomag célba?

Az MPL csak bizonyos szolgáltatások mellett garantálja a másnapi kiszállítást, de átlagosan az esetek 95%-ában másnap kiszállítja őket a futár. Ettől szezonban lehet eltérés, de 2-3 munkanapnál tovább nem tart a kézbesítés. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor választhatjuk a garantált egynapos szolgáltatást, amellyel akár zárás előtt is feladhatjuk a csomagot, és másnap kiszállításra kerül. Ebben az egy esetben garantálják a szállítási időt.

Gyors kitekintésként jegyeznénk meg, hogy export csomagoknál természetesen számít a távolság, illetve az, hogy milyen szolgáltatás keretén belül adjuk fel a csomagot. Ekkor ugyanis több lehetőség közül választhatunk, természetesen ezek a nyújtott szolgáltatástól és a fizetett díjaktól is függenek.

Miért válasszuk a Magyar Postát?

Az egyik legfontosabb tényező lehet a Posta mellett, hogy országos lefedettséggel bírnak, így egy megbízható hátteret kapunk a csomagszállításhoz. Emellett akár egymillió forintig is kérhető értéknyilvánítás, illetve ugyanekkora összegig utánvét is.

Az MPL-nél törékeny csomagot is feladhatunk felár ellenében, ekkor garanciát is vállalnak. A Magyar Posta nyomkövetési rendszere igen alapos, nagyon részletes tájékoztatást ad. Többféle szállítási mód közül választhatunk, adhatunk fel csomagot csomagpontból csomagpontba, csomagpontból házhoz, háztól házig és háztól csomagpontba.

Hogyan tudunk egyszerűen csomagot feladni?

Ma már online is nagyon könnyen tudunk MPL futárt rendelni vagy elintézni a küldeményünk adminisztrációját, hogy gyorsabban végezzünk a csomagponton. Több oldal is ezzel foglalkozik, ilyen a Csomagnet.hu is. Náluk például már a főoldalon látjuk a kalkulációs táblát. Ide elég beírnunk a szállítmányunk adatait, és a rendszer egyből kidobja a legjobb ajánlatokat.

A következő oldalon ki tudjuk választani a nekünk szimpatikus szolgáltatást, legyen az akár a Magyar Postáé. Ha továbblépünk, meg tudjuk adni a feladó adatait a számlázásra és szállításra vonatkozóan is. A következő lapon a címzett adatait tudjuk megadni, illetve a küldeményünkre vonatkozó extra szolgáltatások közül választhatunk. Ezek után könnyedén kifizethetjük a választott szolgáltatást. Végezetül pedig elég csak várni a futárt, vagy elvinni a csomagot a kiválasztott pontra, hogy különösebb adminisztráció nélkül, gyorsan feladhassuk.

A Magyar Posta dolgozik olyan gyorsan és megbízhatóan, mint a piac többi szereplője, néhány szolgáltatását tekintve pedig még többet is nyújt.

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés