Connect with us

Hirdetés

technokrata

A babaváró hitel népszerűbb, mint valaha!

babaváró hitel

LifeStyle

A babaváró hitel népszerűbb, mint valaha!

A babaváró hitel népszerűbb, mint valaha!

A babaváró hitel népszerűsége ismét növekszik, ami jó jel több szempontból is. Egyrészt azért, mert ez azt is jelentheti, hogy egyre több házaspár dönt a gyermekvállalás mellett. Másrészt a népességfogyás megállításáért folytatott küzdelemre is jó hatással lehet.

Óriási lehetőség ez a családok számára, akik akár kamatmentes hitelhez is juthatnak ennek a konstrukciónak hála.

Miről is szól a babaváró hitel?

Ezt a konstrukciót olyan házaspárok vehetik igénybe, akik gyerekvállalás előtt állnak. Ha van már gyermekük, ha nincs, de terveznek, akkor igényelhetik. Maga a hitelösszeg akár 10 millió forint is lehet, mely visszafizetése akár kamatmentes is lehet. Egy 5 éves türelmi időszak van a hitel elején, amikor kamatmentesen törleszthető a hitel. Ezidő alatt kell megszülessen a vállalt gyermek, melyet követően teljesen kamatmentessé válik a törlesztés.

Mint láthatod, ez egy hatalmas lehetőség a fiatal, gyereket vállaló házaspárok számára, ezért nem csoda, hogy népszerű hitelről beszélünk. Ha ti is gyerekvállalás előtt álltok, mindenképp érdemes megnézni a babaváró hiteleket az expresszkolcson.hu oldalon.

Nőtt a babaváró hitelek kamata

A most igényelhető babaváró hitelek referenciakamata 1,7%-ról júliusban 1,83%-ra nőtt. Ha valaki júniusig megigényelte, akkor természetesen számára még az 1,7% a mérvadó, de júliustól már a magasabb százalékérték él.

Ha az ügyleti kamatot nézzük, akkor ez azt jelenti, hogy 4,21%-ról 4,38%-ra nőtt. De miért érdekes ez, amikor egy kamatmentes kölcsönről beszélünk? Azért, mert csak abban az esetben kamatmentes, ha az előre meghatározott időszak alatt (első 5 év) megszületik a vállalt gyerek.

Ez azt jelenti, hogy ha nem születik meg a gyermek az 5. év végéig, akkor az igénylő elveszti a kamattámogatást (a kamatmentességet). Ekkor pedig visszamenőlegesen 5 évre egy összegben válik esedékessé a meg nem fizetett kamat.

Ha a maximális (10 millió forintos) hitelösszeggel számolunk, akkor ez a referenciakamat változása függvényében a következőképpen alakul. A júniusig érvényes 1,7% esetén 1.894.500 Ft válna egy összegben esedékessé. Az 1,83%-nál pedig ez már 1.970.550 Ft-ot jelentene. Szóval közel sem mindegy, hogy mekkora referenciakamat mellett vesszük fel a babaváró kölcsönt.

Ettől függetlenül is töretlen a népszerűsége

Bár ahogy olvashattad, a referenciakamat emelése sok plusz teherrel járhat, azonban ez mégsem annyira mérvadó. Legalábbis a hiteligényléseket elnézve nem ez az elsődleges szempont. És ezen nincs is mit csodálkozni, ugyanis alapvetően nem ezzel számolnak a hitelfelvevők, hanem azzal, hogy kamatmentes lesz a kölcsön.

És ez nem véletlen, hiszen komolyabb elhatározás kell egy hosszú lejáratú hitel felvételéhez, hát még a gyermekvállaláshoz. Viszont ha működik a kémia, és határozottak az elképzelések, és közös jövőt, közös gyermekeket terveztek, akkor bele lehet vágni. Ennél jobb ajánlat nincs.

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés