Connect with us

technokrata

A babaváró hitel népszerűbb, mint valaha!

babaváró hitel

LifeStyle

A babaváró hitel népszerűbb, mint valaha!

A babaváró hitel népszerűbb, mint valaha!

A babaváró hitel népszerűsége ismét növekszik, ami jó jel több szempontból is. Egyrészt azért, mert ez azt is jelentheti, hogy egyre több házaspár dönt a gyermekvállalás mellett. Másrészt a népességfogyás megállításáért folytatott küzdelemre is jó hatással lehet.

Óriási lehetőség ez a családok számára, akik akár kamatmentes hitelhez is juthatnak ennek a konstrukciónak hála.

Miről is szól a babaváró hitel?

Ezt a konstrukciót olyan házaspárok vehetik igénybe, akik gyerekvállalás előtt állnak. Ha van már gyermekük, ha nincs, de terveznek, akkor igényelhetik. Maga a hitelösszeg akár 10 millió forint is lehet, mely visszafizetése akár kamatmentes is lehet. Egy 5 éves türelmi időszak van a hitel elején, amikor kamatmentesen törleszthető a hitel. Ezidő alatt kell megszülessen a vállalt gyermek, melyet követően teljesen kamatmentessé válik a törlesztés.

Mint láthatod, ez egy hatalmas lehetőség a fiatal, gyereket vállaló házaspárok számára, ezért nem csoda, hogy népszerű hitelről beszélünk. Ha ti is gyerekvállalás előtt álltok, mindenképp érdemes megnézni a babaváró hiteleket az expresszkolcson.hu oldalon.

Nőtt a babaváró hitelek kamata

A most igényelhető babaváró hitelek referenciakamata 1,7%-ról júliusban 1,83%-ra nőtt. Ha valaki júniusig megigényelte, akkor természetesen számára még az 1,7% a mérvadó, de júliustól már a magasabb százalékérték él.

Ha az ügyleti kamatot nézzük, akkor ez azt jelenti, hogy 4,21%-ról 4,38%-ra nőtt. De miért érdekes ez, amikor egy kamatmentes kölcsönről beszélünk? Azért, mert csak abban az esetben kamatmentes, ha az előre meghatározott időszak alatt (első 5 év) megszületik a vállalt gyerek.

Ez azt jelenti, hogy ha nem születik meg a gyermek az 5. év végéig, akkor az igénylő elveszti a kamattámogatást (a kamatmentességet). Ekkor pedig visszamenőlegesen 5 évre egy összegben válik esedékessé a meg nem fizetett kamat.

Ha a maximális (10 millió forintos) hitelösszeggel számolunk, akkor ez a referenciakamat változása függvényében a következőképpen alakul. A júniusig érvényes 1,7% esetén 1.894.500 Ft válna egy összegben esedékessé. Az 1,83%-nál pedig ez már 1.970.550 Ft-ot jelentene. Szóval közel sem mindegy, hogy mekkora referenciakamat mellett vesszük fel a babaváró kölcsönt.

Ettől függetlenül is töretlen a népszerűsége

Bár ahogy olvashattad, a referenciakamat emelése sok plusz teherrel járhat, azonban ez mégsem annyira mérvadó. Legalábbis a hiteligényléseket elnézve nem ez az elsődleges szempont. És ezen nincs is mit csodálkozni, ugyanis alapvetően nem ezzel számolnak a hitelfelvevők, hanem azzal, hogy kamatmentes lesz a kölcsön.

És ez nem véletlen, hiszen komolyabb elhatározás kell egy hosszú lejáratú hitel felvételéhez, hát még a gyermekvállaláshoz. Viszont ha működik a kémia, és határozottak az elképzelések, és közös jövőt, közös gyermekeket terveztek, akkor bele lehet vágni. Ennél jobb ajánlat nincs.

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu