Connect with us

Hirdetés

technokrata

Piszkálás esetén letilt a Galaxy Z Fold 3 kamerája

z fold

SmartPhone

Piszkálás esetén letilt a Galaxy Z Fold 3 kamerája

Piszkálás esetén letilt a Galaxy Z Fold 3 kamerája

Szerencsére a rendszerbetöltő visszazárása után újból életre kelnek.

Sosem ápolt barátságos viszonyt az okostelefonjain futó Androidot piszkálni kívánókkal a Samsung, azonban a kettéhajtható Galaxy Z Fold 3 esetében eddig nem látott manővert tett a vállalat. Az XDA Developers beszámolója szerint a rajta futó Android rendszerbetöltő komponensének feloldása esetén a telefon letiltja az előlapi és a hátlapi kamerákat, így sem a gyári, sem pedig a harmadik felektől származó kameraszoftverekkel sincs mód fotók és videók készítésére.

A rendszerbetöltő komponenssel az átlagos fogyasztók nem variálnak semmit, ez kizárólag olyan fejlesztők és geekek elfoglaltsága, akik módosított Androidot kívánnak futtatni a mobiljaikon. Önmagában nem újdonság, hogy egyes alkalmazások babrálás detektálása esetén megtagadják a működést, például egyes pénzügyi appok rendszergazdai jogosultság vagy feloldott rendszerbetöltő érzékelésekor nem hajlandóak elindulni, de a kamerák teljes letiltására még nem volt példa.

A HELYZET OKA TISZTÁZATLAN, DE NEM ZÁRHATÓ KI, HOGY A KAMERÁK LETILTÁSA KONKRÉT CÉL HELYETT CSAK VALAMIFÉLE JÁRULÉKOS VESZTESÉG.

A Samsung egyelőre nem kívánta kommentálni az érdekes felfedezést, azonban az XDA Developers szerint a Galaxy Fold 3 rendszerbetöltőjének visszazárásával újból életre kelnek a kamerák.

Forrás: ORIGO

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés