Connect with us

technokrata

Piszkálás esetén letilt a Galaxy Z Fold 3 kamerája

z fold

SmartPhone

Piszkálás esetén letilt a Galaxy Z Fold 3 kamerája

Piszkálás esetén letilt a Galaxy Z Fold 3 kamerája

Szerencsére a rendszerbetöltő visszazárása után újból életre kelnek.

Sosem ápolt barátságos viszonyt az okostelefonjain futó Androidot piszkálni kívánókkal a Samsung, azonban a kettéhajtható Galaxy Z Fold 3 esetében eddig nem látott manővert tett a vállalat. Az XDA Developers beszámolója szerint a rajta futó Android rendszerbetöltő komponensének feloldása esetén a telefon letiltja az előlapi és a hátlapi kamerákat, így sem a gyári, sem pedig a harmadik felektől származó kameraszoftverekkel sincs mód fotók és videók készítésére.

A rendszerbetöltő komponenssel az átlagos fogyasztók nem variálnak semmit, ez kizárólag olyan fejlesztők és geekek elfoglaltsága, akik módosított Androidot kívánnak futtatni a mobiljaikon. Önmagában nem újdonság, hogy egyes alkalmazások babrálás detektálása esetén megtagadják a működést, például egyes pénzügyi appok rendszergazdai jogosultság vagy feloldott rendszerbetöltő érzékelésekor nem hajlandóak elindulni, de a kamerák teljes letiltására még nem volt példa.

A HELYZET OKA TISZTÁZATLAN, DE NEM ZÁRHATÓ KI, HOGY A KAMERÁK LETILTÁSA KONKRÉT CÉL HELYETT CSAK VALAMIFÉLE JÁRULÉKOS VESZTESÉG.

A Samsung egyelőre nem kívánta kommentálni az érdekes felfedezést, azonban az XDA Developers szerint a Galaxy Fold 3 rendszerbetöltőjének visszazárásával újból életre kelnek a kamerák.

Forrás: ORIGO

További SmartPhone

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

apple

SmartWatch

Az új Apple Watch gyakorlatilag olyan, mint a régi

2022. augusztus 12. péntek
polikarbonát

Smart home

Amit a polikarbonát lemez használatáról tudni kell

2022. augusztus 12. péntek
TE Connectivity
casio

SmartWatch

A motorsportok szerelmeseinek szánták ezeket az órákat

2022. augusztus 4. csütörtök
mobilfox

Kütyük

Teljesen megújult a Mobilfox

2022. augusztus 2. kedd

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu