Connect with us

Hirdetés

technokrata

8 tipp a Samsung Galaxy S8-hoz

SmartPhone

8 tipp a Samsung Galaxy S8-hoz

8 tipp a Samsung Galaxy S8-hoz

Érdemes ezt a pár hasznos tanácsot megfogadni, sokban megkönnyítheti a dolgunkat

A Samsung Galaxy S8 nemrégiben került az üzletek polcaira, ami jelenleg az egyik legjobb mobil a piacon. Mivel egyre több mindent tudnak az okostelefonok, ezért érdemes utánanézni, milyen lehetőségeket is nyújtanak, illetve mik azok a hasznos funkciók, melyek számunkra is érdekesek lehetnek. A következőkben 8 olyan dolgot nézünk meg, melyek megfelelnek az előbb említett feltételeknek.

screen_shot_2017-03-29_at_17-35-22

Állítsuk be az összes feloldás funkciót

Az S8 ujjlenyomatolvasója nincs a legkézenfekvőbb helyen ugyebár (kamera mellett jobbra), ezért érdemes az összes lehetőséget kihasználni, hiszen ebben a készülékben már van írisz szkenner, és arcfelismerő funkció is! Ha éppen nem esik kézre az ujjlenyomat olvasó, bármikor helyettesíthető ezekkel a funkciókkal. Természetesen a régi pattern-es feloldás és pin-kód is lehetséges, de azért az előzők sokkal modernebbek.

Változtassuk meg a “képernyőgombok” helyzetét

Természetesen csak akkor, ha a kényelem úgy kívánja, egyébként az általános sorrendben van elhelyezve a 3 alsó gomb, amely először ezen a készüléken virtuális (eddig fizikai volt ugyebár). A beállításokban a navigációs sávnál megtaláljuk ezt a lehetőséget, utána meg egyszerűen kedvünk szerint változtathatjuk a sorrendet.

Kapcsoljuk be az Edge értesítéseket

Nem ez az első Edge-el rendelkező készülék, viszont természetesen ez a legfejlettebb ezen a téren. Tudjuk állítani mindkét oldal fényerejét, illetve azt is, hogy világosabban villanjon meg, ha épp értesítést kapunk. Ez például alapból nincs beállítva, nekünk kell kézileg bekapcsolni a beállításokban.

Állítsuk be a képernyő felosztását

Itt a rács felosztására gondolunk, ez szinte mindegyik androidos rendszerben, illetve laucher-ben megtalálható, de érdemes ezt is testre szabni. Hány ikon férjen el függőlegesen/vízszintesen, illetve legyenek e feliratok az ikonokhoz stb.

and-this-is-the-galaxy-s8-plus-which-has-a-62-inch-amoled-display

Váltsunk témát

Mármint a készüléken belül lehet választani más témát, ha az aktuális nekünk nem tetszik annyira. Egyre több lehetőség van a beépített funkcióknál, de ha ez a pár opció nem nyerte el a tetszésünket, akkor könnyedén letölthetünk szinte bármit a Play áruházból.

Állandóan bekapcsolt képernyő

Választhatjuk ezt is, ha van elég lehetőségünk tölteni a készüléket. Az alvó állapot helyett kiválaszthatjuk miket mutasson a készülék, gondolok itt időre, időjárásra, töltöttségre, értesítésekre stb. Ezeket is tetszés szerint lehet optimalizálni.

Használjuk a Samsung Pay-t

Bankkártya és PayPass helyett fizethetünk már a telefonunkkal is, a Samsung Pay szolgáltatás segítségével. Ráadásul ha ezt a szolgáltatást aktiváljuk, és összekötjük bankszámlánkkal, csomó bónuszt is kapunk a Samsungtól!

Készítsünk képernyőfotót

Ez sem új, de cserébe nagyon hasznos, ha hirtelen valamit meg kell örökítenünk, ami a képernyőnkön történik. Mivel itt már nincs fizikai gomb, ezért máshogy történik a képernyőfelvétel, mint a régebbi készülékeken. A legegyszerűbb, ha a bekapcsoló gombot és a hangerőcsökkentést egyszerre megnyomjuk. Miután elkészült a kép, elmenthetjük, megoszthatjuk stb. Ha ez nem tetszik hozzárendelhetünk kézmozdulatot is, de az nem mindig szokott beválni, illetve használhatjuk az Edge erre kialakított funkcióját is.

 

Forrás: TheVerge

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés