Connect with us

technokrata

A 4K már lejárt lemez, bár a legtöbbünknek még csak Full HD TV-je van

Smart-TV

A 4K már lejárt lemez, bár a legtöbbünknek még csak Full HD TV-je van

A 4K már lejárt lemez, bár a legtöbbünknek még csak Full HD TV-je van

Nyilván minden ilyesmi akkortól válik hasznossá, amikortól tartalom is lesz rá rendesen, amúgy persze nagyon menő

Az IFA 2018 kiállításon tartott sajtótájékoztatóján a Samsung Electronics bemutatta a Q900R QLED 8K szériáját, valamint a 8K mesterséges intelligánciával (AI) támogatott felskálázási technológiáját. A három ultranagy (65, 75 és 85 colos) képernyőméretben elérhető Samsung QLED 8K TV számos egyéb fejlesztéssel, így a Valódi 8K Felbontás, Q HDR 8K és Quantum Processor 8K technológiákkal felszerelve érkezik, hogy életre keltse a 8K minőségű képeket. Az új Samsung QLED 8K TV-k Magyarországon októbertől kerülnek a boltok polcaira.

 samsung_8k_qled_3

A Samsung QLED 8K és a 8K AI felskálázási technológia része a vállalat hosszútávú stratégiájának, a Samsung 8K felbontású készülékei a piac legpontosabb és legélethűbb képmegjelenítésére képesek.

„A Samsung az évek során azon dolgozott, hogy a prémium képminőség tekintetében előmozdítsa az iparág fejlődését. A 8K AI felskálázási technológiával felszerelt QLED 8K TV szerves része a kijelzőkről alkotott jövőképünknek. Izgatottak vagyunk, hogy felhasználóinknak is bemutathatjuk a Q900R termékcsaládot, biztosak vagyunk abban, hogy az új 8K-s modelljeinkkel csakis kiváló színű, tisztaságú és hangzásvilágú élményt élhetnek majd át.”

– mondta el Jongsuk Chu, a Samsung Electronics Kijelzők üzletágának alelnöke.

Annak érdekében, hogy 8K minőségű képet jelenítsen meg, a Samsung Q900R termékcsalád Valódi 8K Felbontás technológiával érkezik, amely akár 4000 nites csúcs fényerőt képes megjeleníteni. Ez azt jelenti, hogy szériába tartozó TV-k a 4K UHD tévéknél négyszer, a full HD készülékeknél pedig tizenhatszor több RGB képponttal rendelkeznek. A Q900R jellemzői között ugyancsak megtalálható a HDR (High Dynamic Range) 10+ szabványú Q HDR 8K technológia, amely optimalizálja a TV fényerejét, így olyan valósághű színeket és képeket jelenít meg, amilyennek azt a rendezők is megálmodták.

A Q900R 8K mesterséges intelligencián alapuló felskálázási technológiája a Samsung saját fejlesztésű megoldása, amely az eredeti képforrástól függetlenül prémium 8K minőségű képet társít a kiemelkedő hangzás mellé. A felhasználók streaming szolgáltatón, set-top boxon, HDMI kábel, illetve USB csatlakozó segítségével vagy akár mobiltelefonjuk kivetítésével is nézhetnek tartalmakat, a Quantum Processor 8K képes felismerni és 8K minőségre optimalizálni ezeket. Amellett, hogy a Q900R kiváló minőségű 8K-s képi tartalmakat és hangzást biztosít, a Direct Full Array Elite technológiával is rendelkezik, amely még élesebb kontúrokat és pontos háttérvilágítás irányítást eredményez. A 100% Színgazdagságnak köszönhetően a felhasználók árnyalatok milliárdjait ismerhetik meg a jelenleg elérhető legtisztább színpontossággal.

A Q900R-t a vásárlók igényeit szem előtt tartva alkották meg, így a felhasználók egyszerre fedezhetik fel a tévékészülékek új használati módjait, illetve ismerhetik meg azt a kiváló képminőséget és hangzást, amelyet a készülék nyújt. Az olyan lifestyle funkciókat is továbbfejlesztették, mint a Háttér Mód, amely segítségével a TV tökéletesen bele tud simulni a környezetébe, de gyönyörű képek, időjárás előrejelzés, vagy akár hírek is megjeleníthetők rajta. Az 5 méteres szabvány hosszúságú Észrevétlen Csatlakozás 2.0 megoldás egyetlen vezetékben egyesíti az optikai és tápkábeleket, így a felhasználók szabadabban dönthetnek, hova helyezzék tévéjüket. Az olyan okos fejlesztések, mint a SmartThings könnyebben elérhetővé teszik az információkat a felhasználók számára, ezáltal leegyszerűsítik mindennapjaikat, az Univerzális Útmutató személyre szabott ajánlásokkal segíti megtalálni a felhasználók ízlésének leginkább megfelelő élő és OTT tartalmakat.

További Smart-TV

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin