Connect with us

technokrata

A Samsung nagyot lép a Smart TV létráján felfelé, jönnek a hétköznapi 8K és MicroLED TV-k

Smart-TV

A Samsung nagyot lép a Smart TV létráján felfelé, jönnek a hétköznapi 8K és MicroLED TV-k

A Samsung nagyot lép a Smart TV létráján felfelé, jönnek a hétköznapi 8K és MicroLED TV-k

Hétköznapi használatra, nem mindennapi készülékek

A Samsung volt a házigazdája a második QLED és egyéb csúcstechnológiás kijelzők éves találkozójának (QLED & Advanced Displays Summit), amelyet Los Angelesben, a The London West Hollywood Hotelben rendeztek meg június 27. és 28. között. A találkozó bepillantást engedett a Samsung Quantum dot (QLED) kijelzőkkel kapcsolatos jövőbeli terveibe, a teljes 8K ökoszisztémára vonatkozó stratégiájába, a vállalat azon célkitűzésébe, hogy a MicroLED technológiát közelebb hozza a felhasználókhoz, illetve hogy a HDR-t a mozikban is meghonosítsa.

samsung-summit_8k-session_speaker-abhijeet-solat-samsung-display

„A Samsung fennállása óta úttörő fejlesztéseivel és innovatív megoldásaival alapozta meg hírnevét a televíziós piaconA 8K területén elért eredményeinkkel és a MicroLED technológiával ezt a hírnevet szeretnénk tovább erősíteni. A jövőbe mutató technológiákat a felhasználók számára is elérhetővé tesszük, valamint újabb fejlesztésekkel még tovább emeljük a vizuális élményt.”

– mondta el Jongsuk Chu, a Samsung Vizuális kijelző üzletágának alelnöke.

A QLED & Advanced Displays Summit a Samsung és az Insight Media, egy fejlett kijelzőkre szakosodott tanácsadó cég közös szervezésében valósult meg. A rendezvény alkalmával a Samsung fejlesztések széles skáláját demonstrálta a HDR10+ működésétől kezdve az automatikus színkalibráción át a 2018-as QLED termékportfolió beégés mentes megoldásáig.

Az eseményen résztvevő iparági szakértők és véleményvezérek a televíziós ipart érintő kihívásokról szóló izgalmas előadásokon, beszélgetéseken vettek részt. Mindezek mellett a QLED demók a Samsung azon irányú törekvését is szemléltették, hogy a felhasználói élmény érdekében a következő generációs fejlesztéseknek köszönhetően a legtöbbet hozza ki a HDR technológiából.

samsung-summit_hdr10-mastering-demonstration-by-ff-pictures

A konferencián a kijelző iparág jeles szakértői is részt vettek, többek között a MicroLED technológia elismert kutatói, a HDR moziélmény integrációjában specializált szakemberek, valamint a képfinomítási eszközök fejlesztői is. Az eseményen az alábbi szervezetek előadói és influenszerei fejtették ki nézeteiket a TV-technológiákat érintő legizgalmasabb kérdésekről:

  • 8K Ecosystem: Insight Media, Panavision, Samsung Display Company, és a Display Supply Chain Consultants
  • Quantum Dots: Palomaki Consulting, Nanosys, Nanoco, és a Samsung Advanced Research Institute
  • Display and Mastering Tools: FF Pictures, Samsung Research America, Portrait Displays és a ColorFront
  • HDR Cinema: Samsung Research America, LightView és az MKPE Consulting
  • MicroLEDs: Fuzhou University, Samsung Electronics, Tesoro Scientific, PlayNitride, Sungkyunkwan University, JBD, Lumiode és az N-Tech Research

További Smart-TV

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin