Connect with us

technokrata

A Samsung bemutatja: Automatikus kalibráció HDR esetén is a legújabb QLED TV-n

Smart-TV

A Samsung bemutatja: Automatikus kalibráció HDR esetén is a legújabb QLED TV-n

A QLED TV támogatja az AutoCal szoftverrel ellátott CalMAN-t, így
hosszú órák helyett percek alatt, pár kattintással elvégzi az automatikus kalibrációt

A Samsung 2017-es QLED TV-in elérhetővé vált a Portrait Displays új automatikus kalibrációs szoftvere, a CalMAN. A kijelző iparágon belül a videók kalibrálásával foglalkozó szakemberek többsége, a műsorszolgáltatás, a filmgyártás és az utómunkálatok során pedig a legtöbb végfelhasználó is ezt a szoftvert használja.

 

qled-tv-autocalibration-1

A kalibráció során a televízió kijelzőjének színét állítjuk be. A folyamat tervezők, fényképészek és videokészítéssel foglalkozó szakemberek számára különösen fontos, hiszen számukra meghatározó, hogy a bemeneti készülékek (pl. monitorok) és a kimeneti készülékek (pl. nyomtatók) között a színek teljes mértékben egyezzenek. A kalibráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy adott vizuális környezetnek megfelelően optimalizálják a látott tartalmakat.

A világ vezető kijelző-kalibrációs szoftverszolgáltatójával, a Portrait Displays-zel kötött megállapodásnak köszönhetően a Samsung QLED TV az első készülék a világon, amely támogatja az automatikus kalibrációt nagy dinamikatartományú (HDR) képminőség esetén. Az automatikus kalibráció korábban csak a normál dinamikatartományú (SDR) képminőség esetén volt elérhető.

Nagyon örülünk, hogy a Portrait Displays-zel együttműködésben az emberek otthonaiba vihetjük az AutoCal szoftverrel ellátott CalMAN-t”

mondta HS Kim, a Samsung Electronics vizuális kijelzők üzletágának elnöke.

A Samsung QLED TV a világ első televíziós termékcsaládja, amely alkalmazza a kifinomult CalMAN-kalibrációt, így biztosítva prémium minőségű vizuális élményt a felhasználók számára.”

A kalibrációs folyamat eddig akár órákig is tarthatott, mivel a felhasználóknak a távirányító segítségével, kézi vezérléssel kellett beállítaniuk a televíziót a képernyőn megjelenő menün keresztül. Ez a kalibrációs módszer nemcsak időigényes volt, hanem időnként pontatlan is. Az AutoCal-alapú CalMAN-nel rendelkező televíziók néhány kattintás után percek alatt elvégzik a szükséges felméréseket és beállításokat.

Az AutoCal szoftverrel ellátott CalMAN használatához a felhasználóknak telepíteniük kell az AutoCal kalibrációs készletet a számítógépükre. Letöltés után a felhasználók csatlakoztathatják a színspektrumot mérő eszközzel ellátott számítógépüket a QLED TV-hez, és elindíthatják az automatikus kalibrációs folyamatot. Ezt követően a QLED TV megosztja a beállításokat a szoftverrel, és így az a felhasználó igényeinek megfelelően automatikusan állítja be a televízió képminőségét.

qled-tv-autocalibration-3

„A Samsung szakértőivel való közös munka eredménye, hogy minden 2017-es Samsung QLED TV-n hivatalosan is elérhetővé vált az AutoCal szoftverrel ellátott CalMAN”

– mondta Martin Fishman, a Portrait Displays társ-vezérigazgatója

„A különböző vizuális környezeteknek megfelelően kialakított AutoCal-alapú CalMAN új fejezetet nyit a televíziók képminőségének terén.”

A Samsung QLED TV felhasználói az AutoCallal ellátott CalMAN használatával felmérhetik televíziójuk színgazdagságát, amely a képminőség legújabb fokmérője. A színgazdagság jelzi, hogy a kijelző a fényerő szintjétől függetlenül milyen pontosan jeleníti meg a színeket. A Samsung QLED TV a világ első és egyedüli terméke, mely 100 százalékos színgazdagságot képes megjeleníteni.

A Samsung QLED TV-k választékáról a http://www.samsung.com oldalon tájékozódhat.

Az AutoCallal ellátott CalMAN-nel kapcsolatos további információkért látogasson el a http://calman.spectracal.com/autocal.html oldalra.

További Smart-TV

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu