Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung bemutatja: Automatikus kalibráció HDR esetén is a legújabb QLED TV-n

Smart-TV

A Samsung bemutatja: Automatikus kalibráció HDR esetén is a legújabb QLED TV-n

A QLED TV támogatja az AutoCal szoftverrel ellátott CalMAN-t, így
hosszú órák helyett percek alatt, pár kattintással elvégzi az automatikus kalibrációt

A Samsung 2017-es QLED TV-in elérhetővé vált a Portrait Displays új automatikus kalibrációs szoftvere, a CalMAN. A kijelző iparágon belül a videók kalibrálásával foglalkozó szakemberek többsége, a műsorszolgáltatás, a filmgyártás és az utómunkálatok során pedig a legtöbb végfelhasználó is ezt a szoftvert használja.

 

qled-tv-autocalibration-1

A kalibráció során a televízió kijelzőjének színét állítjuk be. A folyamat tervezők, fényképészek és videokészítéssel foglalkozó szakemberek számára különösen fontos, hiszen számukra meghatározó, hogy a bemeneti készülékek (pl. monitorok) és a kimeneti készülékek (pl. nyomtatók) között a színek teljes mértékben egyezzenek. A kalibráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy adott vizuális környezetnek megfelelően optimalizálják a látott tartalmakat.

A világ vezető kijelző-kalibrációs szoftverszolgáltatójával, a Portrait Displays-zel kötött megállapodásnak köszönhetően a Samsung QLED TV az első készülék a világon, amely támogatja az automatikus kalibrációt nagy dinamikatartományú (HDR) képminőség esetén. Az automatikus kalibráció korábban csak a normál dinamikatartományú (SDR) képminőség esetén volt elérhető.

Nagyon örülünk, hogy a Portrait Displays-zel együttműködésben az emberek otthonaiba vihetjük az AutoCal szoftverrel ellátott CalMAN-t”

mondta HS Kim, a Samsung Electronics vizuális kijelzők üzletágának elnöke.

A Samsung QLED TV a világ első televíziós termékcsaládja, amely alkalmazza a kifinomult CalMAN-kalibrációt, így biztosítva prémium minőségű vizuális élményt a felhasználók számára.”

A kalibrációs folyamat eddig akár órákig is tarthatott, mivel a felhasználóknak a távirányító segítségével, kézi vezérléssel kellett beállítaniuk a televíziót a képernyőn megjelenő menün keresztül. Ez a kalibrációs módszer nemcsak időigényes volt, hanem időnként pontatlan is. Az AutoCal-alapú CalMAN-nel rendelkező televíziók néhány kattintás után percek alatt elvégzik a szükséges felméréseket és beállításokat.

Az AutoCal szoftverrel ellátott CalMAN használatához a felhasználóknak telepíteniük kell az AutoCal kalibrációs készletet a számítógépükre. Letöltés után a felhasználók csatlakoztathatják a színspektrumot mérő eszközzel ellátott számítógépüket a QLED TV-hez, és elindíthatják az automatikus kalibrációs folyamatot. Ezt követően a QLED TV megosztja a beállításokat a szoftverrel, és így az a felhasználó igényeinek megfelelően automatikusan állítja be a televízió képminőségét.

qled-tv-autocalibration-3

„A Samsung szakértőivel való közös munka eredménye, hogy minden 2017-es Samsung QLED TV-n hivatalosan is elérhetővé vált az AutoCal szoftverrel ellátott CalMAN”

– mondta Martin Fishman, a Portrait Displays társ-vezérigazgatója

„A különböző vizuális környezeteknek megfelelően kialakított AutoCal-alapú CalMAN új fejezetet nyit a televíziók képminőségének terén.”

A Samsung QLED TV felhasználói az AutoCallal ellátott CalMAN használatával felmérhetik televíziójuk színgazdagságát, amely a képminőség legújabb fokmérője. A színgazdagság jelzi, hogy a kijelző a fényerő szintjétől függetlenül milyen pontosan jeleníti meg a színeket. A Samsung QLED TV a világ első és egyedüli terméke, mely 100 százalékos színgazdagságot képes megjeleníteni.

A Samsung QLED TV-k választékáról a http://www.samsung.com oldalon tájékozódhat.

Az AutoCallal ellátott CalMAN-nel kapcsolatos további információkért látogasson el a http://calman.spectracal.com/autocal.html oldalra.

További Smart-TV

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés