Connect with us

technokrata

Elfelejtetted becsukni a garázsajtót? Ez az app bezárja!

Smart home

Elfelejtetted becsukni a garázsajtót? Ez az app bezárja!

Ráadásul még a szokásaidat is eltanulja.

A professzionális otthoni biztonsággal foglalkozó Vivint company bemutatta a Sky névre hallgató mesterséges intelligenciát, amely a smart home és biztonsági megoldásaikkal képes együttműködni. Míg korábban manuálisan lehetett ezeket az eszközöket irányítani, a Vivint Smart Home alkalmazással sokkal egyszerűbbé válik ez a feladat.

A Vivint szerint egy tipikus otthon, amely az ő rendszereikkel van felszerelve legalább 10 szenzort tartalmaz. A Sky alkalmazás ezekből a szenzorokból származó adatokkal dolgozik, továbbá a telefonból származó információkat is felhasználja, hogy tanácsokat adjon felhasználójának.

Néhány példa, amelyre képes a Sky:

  • Ha elfelejtettük bezárni a bejárati ajtót, képes megmondani, hogy a család másik tagja otthon van-e, vagy akár a garázsajtót helyettünk is képes becsukni.
  • Ha a fűtést felkapcsolva hagytuk, az sem probléma, Sky automatikusan változtat a termosztát beállításain, attól függően, hogy épp van-e otthon valaki.

A legjobb viszont az egészben, hogy az asszisztens nem csupán egy programozott mechanizmus szerint működik, hanem képes eltanulni a szokásainkat, s ez alapján fejlődik folyamatosan. A Sky együttműködik továbbá az Amazon hangvezérelt asszisztensével, Alexával.

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Smart-TV

A nappalikban már dúl a 8K forradalom

2021. április 20. kedd

SmartPhone

Mutasd meg a saját történetedet a Samsunggal!

2021. április 15. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin