Connect with us

technokrata

Már mindenhol kínál okoseszközöket az LG

Smart home

Már mindenhol kínál okoseszközöket az LG

Az okostelefonok és az okostelevíziók után a háztartási piacot is ellepték az okos eszközeikkel.

A koreai vállalat az InnoFest Europe 2016 elnevezésű rendezvényén  a rendkívül kompetitívnek számító európai piacot megcélzó legújabb háztartási gépeit mutatja be több mint kétszáz regionális üzleti és kiskereskedelemi partnerének, valamint az újságíróknak, április 10-12. között a Bálnában.

LG SIGNATURE-AP

LG Signature:

Az LG legjobb technológiáit és a legmodernebb dizájnt egyetlen termékcsaládban felvonultató LG SIGNATURE itt, Budapesten mutatkozott be először Európában. Az LG “Art of Essence” filozófiája azt a célt testesíti meg, hogy az adott termékek tisztán, sallangmentesen, ugyanakkor kifinomult módon jelenítsék meg az adott eszköz alapvető funkcióját, karakterét. Az LG SIGNATURE termékcsalád háztartásigép-választékát elsőként egy fejlett TWIN Wash mosógép, egy ultramodern, Door-in-Door ökoajtóval felszerelt hűtőgép és egy futurisztikus hibrid légtisztító alkotja.

Az egyedülálló kialakítású LG SIGNATURE mosógép az LG TWIN Wash továbbfejlesztett változata, de annál sokkal szofisztikáltabb és kényelmesebb funkciókat kínál. A készülék minimalista dizájnját a mosógép üvegajtajába integrált, kör alakú, a jobb láthatóság érdekében 17 fokkal megdöntött érintőképernyős vezérlőpanel is kiemeli. A mosógép ajtaja nyomásra nyílik, így akkor is könnyen nyitható, ha épp mindkét kezünk tele van. A készüléknek elegáns külsőt kölcsönző zománcborítás nemcsak a korróziót, de az ujjlenyomatokat is távol tartja.

LG SIGNATURE-REF

Az LG SIGNATURE hűtőszekrényt a díjnyertes ökoajtó koncepció, a Door-in-Door továbbfejlesztett változatával alkották meg: a beépített, kisebb, sötétített üvegajtó koppintásra átlátszóvá válik, így anélkül nézhetjük meg a hűtőnk tartalmát, hogy az ajtónyitással feleslegesen energiát pazarolnánk. Ha épp úgy közelítünk a hűtőhöz, hogy mindkét kezünk tele van a nagybevásárlással, egy szenzornak köszönhetően az ajtó automatikusan kinyílik.

Az LG SIGNATURE légtisztító elengedhetetlen kiegészítő mindazok számára, akik komolyan veszik otthonuk levegőminőségét. A légtisztítás folyamata egy átlátszó panelen keresztül követhető szemmel, a fejlett Aqua-Cyclone funkció, valamint a legkisebb szennyező-részecskék kiszűrésére szolgáló LG’s Smart PM1.0 Indicator révén a készülék nem csak a szagokat távolítja el, de az egy mikrométeres porszemcséket is képes eltávolítani a levegőből.

LG SIGNATURE-WM

Centum System:

Az LG a Centum System mosógépeket és hűtőgépeket olyan technológiával alkotta meg, amelyek egyszerre felelnek meg a környezettudatos vásárlók tartósságot és kiváló energiahatékonyságot szem előtt tartó igényeinek. A mosógép közvetlen meghajtású inverter motorja (Inverter Direct Drive), a hűtőgép lineáris inverter kompresszora (Inverter Linear Compressor) a hagyományos megoldásokhoz képest sokkal kevesebb súrlódással, így megbízhatóbban és tartósabban üzemel – olyannyira, hogy az LG 20 év garanciát vállal ezekre az alkatrészekre.

A Centum System mosógép felfüggesztési rendszere a hagyományos rugók helyett — az autók futóművéhez hasonlóan — lengéscsillapítókat is tartalmaz, emiatt képes nagymértékben csökkenteni a vibrációt és a zajszintet is. Ezzel a megoldással a Centum System mosógépek az egyik legcsendesebbnek számítanak a ma kapható mosógépek között. Centrifugázás közben – 12 kg-os ruhatöltettel, percenként 1400-as fordulaton – mindössze 67 dB zajt bocsátanak ki, ami megfelel egy normál beszélgetés hangerejének. A készülék mindemellett kiemelkedően energiahatékonynak is számít a maga A+++-60%-os besorolásával.

Az LG Centum System hűtőgép energiahatékonysági besorolása szintén az iparág legjobbjai között van. A Centum System hűtőszekrény két különböző változatban kapható: az alulfagyasztós készülék energiaosztályzata A+++ -20%, a side-by-side modellé pedig A+++-10%.

1. LG SmartThinQT Sensor 1

SmartThinQ:

Az LG a SmartThinQ szenzor bemutatásával jelentősen hozzájárul a virágzó okos otthonok piacához. A vállalat úttörő eszköze akár hagyományos készülékekkel is társítható, hogy az okostelefonon keresztül figyelmeztetéseket küldjön a felhasználóknak a mosás végéről, vagy ha a hűtőszekrény ajtaja nyitva maradt. A SmartThinQ szenzor és a vállalat intelligens megoldásai mellett, az LG kifejlesztette a SmartThinQ Hub nevű okosotthon-platformját, amely képes információkat gyűjteni és kommunikálni a SmartThinQ szenzorral, illetve egyéb okos eszközökkel. Ráadásul a SmartThinQ Hub beépített hangszóróinak segítségével zenét is lejátszik. Az LG SmartThinQ Hub kompatibilis az AllJoyn keretrendszerrel, valamint az Allseen Aliance nyílt forráskódú „dolgok internete” (internet of things, IoT) platformjával, amely – együttműködve a gazdasági társaságokkal és az ágazatközi kezdeményezésekkel – elősegíti az IoT technológiák fejlesztését.

A vállalat az InnoFest Europe 2016 rendezvényen mutatta be innovatív hűtőszekrényeit is, az új Side-by-Side és alulfagyasztós modelleket, amelyek – az új mikrohullámú sütőkkel és légtisztító készülékekkel együtt – most először kerülnek bevezetésre az európai piacon. Az eseményen olyan további izgalmas termékek kerültek bemutatásra, mint a kiterjesztett valóság technológiát (augmented reality, AR) alkalmazó CordZero HOM-BOT Turbo+ és a továbbfejlesztett LG Styler ruhaápolási készülék, amely a gőz erejével csökkenti a gyűrődéseket és a kellemetlen szagokat.

 

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin