Connect with us

technokrata

Ezzel a készülékkel lép be a virtuális valóságba a Sony

Smart home

Ezzel a készülékkel lép be a virtuális valóságba a Sony

A PlayStation saját virtuális valóság eszköze végre hivatalosan is megérkezett.

A Sony nyilvánosságra hozta a várva-várt saját virtuális valóság kütyüjét. A cég tegnap tette meg a nagy bejelentést. A 2016-os GDC konferencián,  San Francisco-ban került bemutatásra a technológia.

Az újdonság ára 400 dollár lesz (körülbelül 110 ezer forint), ami igen kedvezőnek mondható a konkurensekhez képest. Összehasnolításképp az  Oculus Rift 600 dollárnál kezdődik, nem beszélve a HTC Vive-ról, ami 800 dollárért adják. Ehhez azonban rendelkezni kell már egy PlayStation 4-el, ami szintén minimum hasonló árban van.

psvr

A fejlesztő cég megerősítette, a korábbi pletykákat, így biztossá vált, hogy egy 5,7 hüvelykes,  másodpercenként 120 képkockát megjelenítő, 1920 x 1080 pixel felbontású  OLED képernyő nézhet a vásárló. A Sony azzal dicséri a termékét, hogy 18 milliszekundum alatt reagál a felhasználó érintésére. A fejmozgást 360 fokban tudja érzékelni a 9 szenzor, így a legapróbb mozdulatra is reagálni tud a készülék.

Megjelenését a vállalat októberre ígéri, így reméljük, a karácsonyi szezonra hozzánk is megérkezik a Playstation VR.

playstation_vr_thumb800

A Sony tudja, hogy kompatibilis játékok nélkül semmit sem ér a VR készülék, ezért be is jelentették, hogy már a kezdéskor 50 játék működik majd az új kiegészítővel. A játékok nem teljes listája ITT található. Érdekesség, hogy a nagy népszerűségnek örvendő Star Wars Battelfront is játszható lesz.

Forrás: TheVergeSzólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin