Connect with us

technokrata

Megérkezett az első termosztát az Apple HomeKithez

Smart home

Megérkezett az első termosztát az Apple HomeKithez

Az Apple okosotthon platformja ma egy újabb taggal bővült, mégpedig az Ecobee3 okos termosztáttal.

Ez az első termosztát, melyet a HomeKithez csatlakoztathatunk, hozzáférést adva ezzel Sirinek az eszközhöz. Mától az USA-ban az Apple Store-ok is megkezdik a termék forgalmazását, így a 249 dolláros készülék valóban nagy jövő előtt áll.

Ahogy más okos termosztátoknál megszokhattuk (amilyen a Nest például), az eszköz figyeli a lakás hőmérsékletét illetve, hogy otthon vannak-e a lakók, és próbálja minimalizálni a fűtésre és hűtésre szánt költségeket amellett, hogy mindig kellemes időt biztosít. Az Ecobee3 saját szenzorokkal rendelkezik, de ezt külső egységekkel is kibővíthetjük (79 dollár egy extra kettes csomag), aminek köszönhetően több szoba hőmérsékletét ellenőrizheti.

Egy hasonló verzió már elérhető volt eddig is, azonban az Apple HomeKit támogatás csak ezen új modellel érkezett meg. Siri kezébe adva a dolgokat már akár úgynevezett jeleneteket is hozzáadhatunk a működéshez, így egyetlen utasítással állíthatjuk házunkat “alvás” vagy “épp hazaértünk” módokra.

Sajnos egyelőre nem sok termék kapható az Apple HomeKithez, de a nyáron illetve később az év folyamán számos új kiegészítő várható, melyekkel végre megépíthetjük álmaink Siri által vezérelt okosotthonát.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin