Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új konzolokon dolgozik a Nintendo

Smart home

Új konzolokon dolgozik a Nintendo

A fejlődő piacokon debütálnak majd az újdonságok.

2006-ban került piacra a Nintendo Wii, így a korábban leginkább a Gameboy-ok miatt ismerté vált vállalat egycsapásra megjelent a fiatalok szobájában, letarolva ezzel a Playstation 3-at és az Xbox 360-at. A nem várt siker azonban nem volt elég hosszan tartó, az utód ugyanis leginkább csúfos bukásként vonul majd be a történelemkönyvekbe.

tobb_bejelentetlen_wii_us_cim_is_megjelenik_meg_2014_elott_1

Nem véletlen, hogy már harmadik éve képtelen profit termelni a japán vállalat, a legutóbbi pénzügyi év során például 457 millió dollárnyi veszteséget halmoztak fel. A japán vállalat vezetése elsősorban a Wii U-nak tulajdonítja a problémát, így úgy döntöttek, hogy a feltörekvő piacok számára újabb konzolokat készítenek. A megfizethető árakon debütáló modellek 2015/2016 magasságában jelenhetnek meg, legalábbis  Satoru Iwata a Nintendo elnöke szerint. Arra azért ne számítsunk, hogy teljesen új hardver kifejlesztésére adják a fejüket, az újdonságok várhatóan a Wii U módosított komponenseire épülnek majd.

Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolga a Nintendonak, hiszen az elmúlt 1,5 év során mindössze 6,5 millió Wii U talált gazdára, ez pedig elmarad a Playstation 4 alig fél év alatt megszerzett 7 milliós eredményétől.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés