Connect with us

technokrata

Megérkeztek a Sharp új UQ10 tévéi

Smart home

Megérkeztek a Sharp új UQ10 tévéi

A Sharp AQUOS Quattron Pro 3D magyarországi bemutatója.

A Sharp bevezeti az UQ10 termékcsalád AQUOS Quattron Pro modelljeit. A Sharp egyedülálló Quattron Pro csúcstechnológiája két és félszer annyi alpixelt biztosít, mint a hagyományos Full HD televíziók. Ráadásul a piacra kerülés pillanatában ezek az egyetlen olyan sorozatgyártott Full HD tévémodellek, amelyek HDMI kapcsolaton keresztül Ultra HD (4K) felbontású képet vetítenek. Az UQ10 különlegessége THX minősítésében és Yamaha HXT hangminőségében is megmutatkozik.

A Sharp AQUOS 3D UQ10 televíziók Quattron Pro technológiával rendelkeznek, így a Full HD minőségnél két és félszer erősebb képfelbontást nyújtanak. Ez azt jelenti, hogy a 4K felbontású tartalmak is nagyobb képfelbontásban nézhetők rajta, mint bármilyen más Full HD tévémodellen. Sőt: ha a tartalom alacsonyabb felbontású, a Quattron Pro panel intelligens felbontásjavító technológiája 4K közelire növeli a képfelbontást, függetlenül attól, hogy műholdas, kábeles vagy földi adásról, Blu-ray ill. DVD lejátszóról vagy konzolról legyen szó, vagyis a kép minden esetben élesebb és élénkebb lesz. A nézők így már most élvezhetik a létező legnagyobb, lélegzetelállító felbontást, mielőtt az még igazán elterjedne.

Quattron_Pro_2014_1

A Quattron Pro

A Quattron Pro to a Sharp által kidolgozott Quattron Négy Alapszín (RGBY) technológia második generációja, amely sárga alpixelt ad a szokványos RGB (piros-zöld-kék) alpixel-csoporthoz, így a készülék több mint egymilliárd színárnyalat létrehozására képes. A képminőség érezhetően jobb, főleg az aranyszínű, sárga, zöld, kék és testszínű árnyalatok vetítése esetén. Ha a Quattron Pro paneleket ugyanennek a technológiának az előző generációjával hasonlítjuk össze, láthatjuk, hogy a Sharp intelligens alpixel-vezérlő technológiával tökéletesítette őket, amely minden négy alapszín-alpixelt két – alsó és felső – részre oszt, így egyetlen képpont nyolc, egymástól függetlenül vezérelt alpixelből áll össze. Ez a technológia 16 millió alpixelt hoz létre, vagyis 10 millióval többet, mint a Full HD felbontású szokványos képernyők.

THX minőségű kép

Az UQ10 televíziók teljesítették a THX Ltd. által kidolgozott THX Display minősítés követelményeit, amely a legmagasabb képminőség és teljesítmény garanciája. Jelenleg az UQ10 modellek az egyetlen Európában elérhető THX minősítésű Full HD LED TV-k.

A hangminőség sem marad el a képtől – Yamaha HXT

Az UQ10 tévék fantasztikus képminőségét Yamaha HXT hangtechnológia egészíti ki, amely egészen új hangminőséget eredményez. Ennyire lapos képernyő mellett ez még soha nem volt lehetséges. A HXT (Harmonics Enhancer Extended – kiterjesztett harmonikus szűrő) technológia mind a magas, mind a mély hangok minőségét javítja, mivel külön-külön játssza le a hang egyes összetevőit. Az élmény így még átütőbb azoknak a korlátoknak a dacára, amiket a korszerű tévék kisméretű hangszórói állítanak. A HXT technológia nemcsak a mély hangokat kompenzálja, hanem a magasakat és a közepeseket is, így a basszusok mélyebbek és áthatóbbak, a magas hangok pedig sokszínűbbek, ami gazdag és valósághű hangélményt eredményez.

Okos technológiák – Miracast, Octoshape, Bluetooth

Az UQ10 televíziók bármilyen mobil eszközzel egyszerűen összeköthetők, így semmi sem szabhat határt a szórakozásnak. Az Aquos Remote Lite mobil alkalmazásnak köszönhetően a tévé táblagéppel vagy okostelefonnal vezérelhető. A Miracast technológia ezenkívül lehetővé teszi, hogy az okostelefonról vagy táblagépről közvetlenül az UQ1 televízióra vetítsük ki a multimédiás anyagokat és a játékokat.És ha még ez sem elég, Bluetooth kapcsolattal zenét küldhetünk a tévére, vagy egeret és billentyűzetet köthetünk hozzá, hogy kényelmesen használhassuk az Aquos Net+ portált.

Az új Octoshape technológiának köszönhetően még 5Mb/s sávszélesség alatti internetkapcsolat esetén is kényelmesen és akadozás nélkül nézhetők az internetes HD adatfolyamok. 2014 közepétől a Sharp okostévékhez készült portálja,a TV Aquos Net+ a VoD szolgáltatások és a világ legkülönbözőbb tájain szerkesztett ingyenes tévécsatornák széles választékát kínálja majd.

Quattron_Pro_2014_3

Dizájn, sőt: művészet

Az UQ10 televíziókat a korszerű dizájn szerelmesei is értékelni fogják. Az új termékcsalád képernyőkerete még vékonyabb, képernyővastagsága még kisebb. Az alumínium keret külső szélei erősen szembetűnőek, ami remekül illik az egész profil karcsú könnyedségéhez. A készülék kikapcsolt állapotban is vonzza a tekintetet. Mi több: a Sharp által kidolgozott Wallpaper üzemmód lehetővé teszi, hogy a kikapcsolt tévé műtárggyá váljék, amelyen kedvenc családi fényképünket vagy a környezethez legjobban illő képet vetíthetjük ki. Ez a funkció ráadásul környezetbarát is, mivel csupán 30-40 W-ot fogyaszt, vagyis annyit, mint egy kis izzó, fényereje viszont ugyanakkora, mint a múzeumokban és galériákban látható képek világítása.

A Sharpnál a méret a lényeg
Az UQ10 modellek nem csupán képminőségükkel és formatervezésükkel kápráztatják el a vásárlókat, hanem képernyőméretükkel is. Az UQ10 tévék 60, 70 és 80 hüvelykes képátlóval kaphatók – ez a méret pedig mind 2D-ben, mind 3D-ben felejthetetlen élményeket kínál, legyen szó filmnézésről, sportközvetítésről vagy családi videókról. A panelekben alkalmazott intelligens technológiának és a nagyobb felbontásnak köszönhetően a kép 60”-es képernyő esetén 2,3 méteres, 70”-es ill. 80”-es képernyő esetén pedig 2,7 ill. 3 méteres távolságból nézhető kényelmesen.

Az új készülékek ára:

LC-60UQ10 – 729.990 Ft

LC-70UQ10 – 1.199.990 Ft

LC-80UQ10 – 2.399.990 FtSzólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin