Connect with us

technokrata

Itt az LG állásfoglalása a TV botránnyal kapcsolatban

Smart home

Itt az LG állásfoglalása a TV botránnyal kapcsolatban

Az LG álláspontja szerint nem használták fel a felhasználók adatait.

Néhány nappal ezelőtt bombaként robbant a hír, hogy a dél-koreai vállalat okostelevíziói információkat küldenek a felhasználók adatairól az LG központjába.  Nem kellett sokat várnunk a cég reakciójára, ezt most változtatás nélkül közöljük:

Az LG elkötelezett  a Smart TV-k felhasználói élményének folyamatos fejlesztése mellett. A közelmúltban tudomásunkra jutott, hogy probléma merült fel a tévénézéssel kapcsolatos információk állítólagos engedély nélküli gyűjtésével kapcsolatban. Ügyfeleink személyes adatainak védelme fontos része a Smart TV felhasználói élménynek, ezért azonnali hatállyal megkezdtük az eset kivizsgálását. Az alábbi eredményre jutottunk:

Az LG nem használja fel – és korábban sem használta fel – az LG Smart tévé tulajdonosoktól gyűjtött információkat célzott reklámokhoz. Az egyes LG Smart TV-k által gyűjtött, csatornával, TV-platformmal, műsorforrással stb. kapcsolatos információk mindössze tévéhasználati szokásokkal kapcsolatos, személyes adatnak nem minősülő információk. A Smart TV platform keretében azért gyűjtjük ezeket az információkat, hogy a többi LG Smart TV tulajdonos által megtekintett tartalmak alapján relevánsabb hirdetésekkel és javaslatokkal szolgálhassunk a nézőknek. Beigazolódott, hogy a tévéhasználati adatok továbbítása még a funkció kikapcsolása esetén sem szűnik meg, ugyanakkor a szerverünk nem tárolja ezeket az információkat. Haladéktalanul kiadunk egy szoftverfrissítést, amely minden érintett LG Smart TV-n kijavítja a problémát úgy, hogy a funkció letiltása esetén a készülék ne továbbítson adatokat.

LG_CURVED_OLED_TV (3)

A tudomásunkra jutott továbbá, hogy egyes LG Smart TV készülékek külső adathordozókon, például USB meghajtókon tárolt médiafájlok neveit is gyűjtik. Bár a fájlnevek nem tárolódnak, továbbításuk egy előkészítés alatt álló új funkció eleme volt, amely az éppen nézett műsorral kapcsolatos adatokat (metaadatokat) keresett volna az interneten a jobb felhasználói élmény érdekében. Ez a funkció azonban végül nem valósult meg teljes mértékben, és személyes adatok gyűjtésére, tárolására soha nem került sor. A szoftverfrissítés ezt a funkciót is eltávolítja majd az érintett LG Smart TV-kről.

Az LG sajnálatát fejezi ki, ha az utóbbi napok híradásai aggodalommal töltötték el a vásárlókat, és továbbra is törekszik arra, hogy maradéktalanul megfeleljen a vásárlók és a nagyközönség elvárásainak. Bízunk benne, hogy ez az állásfoglalás tisztáz minden félreértést.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu