Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nekimegy a TV gyártóknak a Google

Smart home

Nekimegy a TV gyártóknak a Google

Felokosítja a televíziókat a Google Chromecast.

Az Android 4.3 Jelly Bean és a Nexus 7 mellett egy másik újdonságot is bemutatott a Google. A Chromecast egy aprócska, HDMI csatlakozóval ellátott egység aminek segítségével bármilyen, HDTV felokosítható. A kis méretű adapter egy butított Chrome OS-szel rendelkezik az internetre pedig Wifi segítségével csatlakozik. Ha már megadtuk neki a hálózat adatait és a kapcsolat létrejött közte és az eszközünk között -amely lehet okostelefon vagy számítógép – akkor játszi könnyedséggel nézhetünk filmeket vagy  hallgathatunk zenéket a Youtube, Netflix, Play Music vagy Play Movie segítségével. A megoldás előnye, hogy  a Stream megkezdése után a Chromecast átveszi az irányítást, így akár el is tehetjük a kütyünket, az biztosan nem fog áramot fogyasztani.

chromecast-getty

Az alig 8000 forintba kerülő eszköz alaposan feladhatja a leckét a televíziógyártóknak, hiszen könnyedén fejleszthető, így akár havonta belekerülhet valamilyen új funkció, a mai TV készülékek pedig leginkább azt tudják, amivel elhagyták a gyárkaput.  Ez utóbbira már a bemutatón is mutattak egy példát, nevesül, hogy a Chromecast egy késöbbi frissítés után képes lenne a mobilunk böngészőjén lévő tartalom átvevésére is.

chromecast1

Az itthoni megjelenésről egyelőre nincs információ, de várhatóan még az idén hozzánk is eljut az amerikai gyártó újdonsága. Vevő biztosan lenne rá.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés