Connect with us

technokrata

Rekordáron kellhet el az első Apple készülékek egyike

Smart home

Rekordáron kellhet el az első Apple készülékek egyike

Akár 90 millió forintnak megfelelő dollárt is fizethetnek az egyik legelső Apple készülékért.

Manapság leginkább az iPhone, iPod és iPad szavak miatt ismerjük az Apple-t, ám nem volt ez mindig így. A vállalat leginkább a számítógépeivel alapozta meg a hírnevét, és bár leghíresebb márkanevük a Macintosh, a történet 1984-nél korábbra nyúlik vissza. Steve Jobs és Steve Wozniak ugyanis 1976-ban 200 példányban dobta piacra a közel 1 éven át tervezett Apple I-et, amiből  mára alig 6 db létezik.

apple1

Most ebből a mára igazi ritkasággá érett készülékből árvereznek el egyet. A Breker aukciós ház által hirdetett készülék kikiáltási ára 115200 dollár, de vélemények szerint a licit megközelítheti a 400 ezer dollárt is. Az eredetileg 666,66 dolláros áron piacra került készülék tehát igencsak “ördögien” tartja az árát, ám az aki megvásárolja biztos lehet benne, hogy nem sok ismerőse mondhatja el magáról, hogy egy ilyen ritkaságot birtokol.

apple1

A készülék mellé értékes dokumentumok is tartoznak, ezek közül a legérdekesebb talán a személyesen a tulajdonos Fred Hatfield számára írt Steve Jobs levél melyben a vállalat elnöke a készülék hardverét kifogásoló tulajdonos számára az Apple II-re való váltás lehetőségét ajánlja fel.  Már csak alig néhányat kell aludni, és várhatóan május 25-én új tulajdonoshoz költözik ez a sokat megélt számítástechnikai ereklye.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin