Connect with us

technokrata

PlayStation 4: újra meg kell venni a régi játékainkat

Smart home

PlayStation 4: újra meg kell venni a régi játékainkat

A jövőben a felhőn át játszhatunk a Playstation 3 játékokkal.

Mint arról már több ízben is beszámoltunk, február 20-án bemutatkozik a PS4. Szerencsére a Playstation 3 támogatása nem szűnik meg, legalább 2016-ig velünk lesz, ám mi lesz azokkal akik az újdonság alatt szeretnének a híres elődre készített játékokkal játszani?

ps3-ps2.png

Számukra a Sony a ma oly divatos felhőt hívja segítségül, melynek segítségével úgy játszhatnak majd a Playstation 3 címekkel a játékosok, hogy azok fizikailag megtalálhatóak lennének az eszközön. A módszer hátránya, hogy a korábban már birtokolt játékainkat újra meg kell vásárolnunk, előnye viszont, hogy a PS4 olcsóbban kerül a boltokba, hiszen aÚjra  Ps3 hardvere nem kerül beépítésre. Ezzel végre első hivatalos szereplését bonyolítaná le a Gaikai felhő alapú szolgáltatás azóta, hogy a japán gyártó hatalmas összegért megvásárolta azt.

gsmarena_001-8

A “mi lesz az előző generációval” témakör már számtalanszor felmerült a Playstation történetében, elsőként a Playstation 2-vel, mely a hasonló architektúrának hála gond nélkül birkózott meg a Ps1-es címekkel. 2006-ban már nem volt ilyen egyszerű dolga a Sony-nak, hiszen a Cell processzor teljesen más elven működött az elődhöz képest, így az akkor elképzelhető legegyszerűbb megoldáshoz folyamodtak:Beépítettek egy komplett PS2-t a PS3 készülékházába. Ennek több hibája is volt, egyfelől megnövelte az eszköz árát és súlyát, másfelől addigra már olyan alacsony áron futottak a Playstation 2-k, hogy aki akart, már amúgy is beszerzett egyet így gyakorlatilag feleslegessé is vált. Nem is csoda, hogy 3/4 évvel a megjelenés után a Sony egy olcsóbb, PS2-t nélkülöző variáns bemutatásával pontot tett az ügy végére. Ebből tanulva idén már biztosan nem követik el ezt a hibát.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin