Connect with us
Hirdetés

technokrata

Androidot villantott egy sütő

Smart home

Androidot villantott egy sütő

Nem elírás, a Dacor Discovery Android egy sütő, amibe 7 hüvelykes kijelzőt raktak.

Olyat már láttunk, hogy egy hűtőre kijelzőt raktak, de hogy egy sütőn Android fusson és 1 GHz-es legyen a processzora, még nem. Őszintén vakarom a fejemet és csak a híres Jackie Chan meme jut az eszembe, de talán sütés-főzés közben ezen is olvashatjuk majd a Táblagmazin.hu-ról letölthető Rita Konyháját.

dacor_discovery-iq-wall-oven_photo_epicure-handle_ces-100019929-large

A Discovery Discovery Android sütő előlapján egy hét hüvelykes LCD érintőképernyő kapott helyet, a rátelepített appok és a kezelőfelület pedig a Dacor és a BMW DesigworksUSA együttműködésében jött létre. A Discovery IQ nevű applikáció például interaktív receptkönyvet kínál, de ettől függetlenül sok applikációt el tudunk érni a Google Play-en keresztül is, vagyis akár Angry Birds-özhetünk, amíg sül a csirke. A beépített sütőapplikációja pedig pontosan tudja, hogy mit mennyi ideig, milyen hőfokon és milyen módon kell megfőzni, így nincs több száraz pulyka, összeesett rizskoch, androidos eszközünkkel, legyen az tablet vagy okostelefon, pedig bármikor lecsekkolhatjuk, hogy mi a helyzet a sütőben.

Dacor-Discovery-IQ-Controller-for-Android-2

Mindezek mellett, ha elkészült az étel, a sütő üzenetet vagy értesítést küld az androidos eszközünkre, az iOS-eseknek azonban várni kell nyárig, ugyanis addigra készül el a hozzávaló applikáció.

tumblr_mg8hg3wH6I1s07ga2o1_500

Most pedig lehet találgatni, hogy vajon mennyibe kerül az androidos sütő. Aki arra tippel, hogy drága, annak igaza van. A duplasütős egység 7499 dollárba (1.673.000 forint), az egysütős, otthoni modell pedig 4499 dollárba (egymillió forint) kerül. Zseniális.

4-dacor_discovery_iq_wall-oven_guided-cooking_ces-100019928-large



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés