Connect with us

technokrata

4K-ra vált a Sony

Smart home

4K-ra vált a Sony

A kissé meggyengült Sony minden erejével azon van, hogy visszatérjen a TV piac krémjébe.

Kazuo Hirai a Sony 2012 áprilisában kinevezett vezére minden erejével azon van, hogy újra a szórakoztatóelektronikai ipar élmezőnyébe helyezhesse a szebb napokat is látott Japán óriást. Az itthoni idő szerint hajnal 2-kor tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, a korábbi, kissé szétszórt, koncentrálatlan fejlesztés helyett ezentúl három területre fognak összpontosítani:a digitális képek kezelésére, a játékiparra és az okostelefonokra. Ezzel összhangban bemutatkozott a világ első 4K felbontású (3840 x 2160 pixel) 56″-es OLED televíziója. Erről, a még prototípusként létező készülékről nem tudhattunk meg sok mindent, a gyártó csak a szokásos “legfejlettebb technológia” és ehhez hasonló szövegekkel – no meg persze a kristálytiszta képpel – kápráztatta el a közönséget.

4koledsony

A 4K őrület a megjelenítők egyéb területén is folytatódott, igy a 2012-es IFA-n bemutatott 84″-es LED LCD Bravia mellé megérkezett a két kisebb testvér, 65″-es és 55″-es képernyő mérettel. Az  X900A sorozatú készülékek tartalmazzák  a Sony TRILUMINOS nevű kijelzőjét, mely teletebb, élénkebb színeket, és jobb képet ígér. A Wifi mellett megjelent a Sony által csak  OneTouch-nak hívott NFC funkció, mely a készülék távirányítójában kapott helyet. Elég a mobilunkat oda érinteni, és a televízió képernyőjet azonnal átvált, és a telefonunkon látható képet jeleníti meg. A jobb hangzás érdekében a Sony a kategóriában egyáltalán nem megszokott méretű, és teljesítményű hangszórókat helyezett el a készülékek két oldalán.

xbr-55x900a-1357535092

Az új Braviak megjelenésével egyidőben a Sony piacra dobja a 4K felbontású képanyaggal rendelkező Blu-ray filmeket, hogy a vásárlók ne maradjanak tartalom nélkül. Pontos megjelenési idő és ár  még nincs, várhatóan a tavasz folyamán kerülnek piacra az újdonságok, vélhetően nem kevés pénzért.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

scale 3

Kütyük

Már wifin is csatlakozik a Huawei legújabb okosmérlege

2021. február 25. csütörtök
Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin