Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feltámadt a Walkman, androidos szívet kapott

Smart home

Feltámadt a Walkman, androidos szívet kapott

A japán gyártó legújabb Walkman Z-szériája hamarosan piacra kerül Amerikában és az iPod babérjaira tör. Vajon sikerül egy androidos kütyünek részesedést csípnie egy olyan országban, ahol presztízs az Apple zenelejátszója?

Miután tavaly augusztusban a Sony bejelentette, hogy megújítja a Walkman-t, már mindenki nagyon várja, hogy milyen is lesz az akkor bemutatott Z-széria tömeggyártásra szánt verziója.

A kijelző 4.3 colos átmérővel rendelkezik, memóriája 1 GB, processzora pedig kétmagos 1 GHz-es nVidia Tegra 2. Ez a processzor már bizony megfelelő a játékok hardverigényére, így nem csak zenét tudunk hallgatni rajta –no meg filmet nézni-, hanem bizony játékra is kiváló lehet. A Tegra 2-t egyébként az Android  2.3.x (Gingerbread) operációs rendszer esetében szokták használni. A kijelzője 800×480-as felbontású LED háttérvilágítású TFT LCD. A Z-ben sok olyan dolog megtalálható, mely az androidos készülékekre is jellemző, így van benne gyorsulásmérő, Bluetooth 2.1 +EDR, N-es Wi-fi, FM rádió, DLNA támogatás.

Mivel fel tudunk menni vele az internetre, így a szokásos Google szolgáltatások is megtalálhatóak benne. Maga a kütyü teljes feltöltés után 5 és fél órát bír. bár a hivatalos adatok szerint 5 órás folyamatos filmlejátszást és 20 óra zenehallgatást kell kibírnia. Az iPod Touch ezzel szemben 40 órányi zenelejátszást ad és 7 órányi filmnézés után merül csak le, úgyhogy az Apple médialejátszója egyelőre egyeduralkodó a maga nemében. A Walkman Z legdrágább verziója 32 GB-os tárhellyel rendelkezik és nagyjából 330 dollárba kerül (73 ezer forint), míg a belépőszintű modellért, melyben 8 GB a tárhely, 250 dollárt kell adni (55 ezer forint).



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés