Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sony meglovagolja az Apple sikerét

Smart home

A Sony meglovagolja az Apple sikerét

A CES-en több kütyü mellett Apple eszközökhöz is bemutattak pár újdonságot.

A „Crystal LED Display” Full HD 55”-os prototípusa

A „Crystal LED Display” olyan egyedülálló Sony innovációs megoldás, amely ultrafinom, RGB tartományban működő LED diódákat alkalmaz, a pixelszámnak megfelelő számban (kb. 6 millió darab LED a Full HD minőségben).  A színes LED fényforrások közvetlenül a képernyő elejére kerültek, jelentősen megnövelve így a fényforrás-hatékonyságát. Ezáltal a képek lényegesen kontrasztosabbak (a sötét és világosabb tartományban is), nagyobb színskála jeleníthető meg és a válaszidő is jelentősen lecsökkent.

A korábbi LCD vagy plazma tévék képernyőjéhez képest szélesebb betekintési szög biztosítható az új technológia révén, de a készülék fogyasztása is jelentősen csökkent. A kijelző felépítéséből adódóan „Crystal LED Display” a nagyobb képernyők esetében az ideális megoldás. A korábban megjelent és jelenleg is a piacon forgalomban levő  Sony modellek LCD képernyőivel összehasonlítva a CES-en kiállított 55”-os prototípus kb. 3,5x nagyobb kontrasztot, kb. 1,4x szélesebb színspektrumot és kb. 10x gyorsabb válaszidőt képes produkálni. A Sony a „Crystal LED Display” technológiát termékei széles körében kívánja bevezetni a professzionális kategóriától a fogyasztói szegmensig bezáróan. Az organikus fénykibocsátó diódák (OLED) fejlesztése és bevezetése mellett a Sony a „Crystal LED Display”-nek is meghatározó szerepet szán a piacon.

Digital Cinema 4K felbontásra skálázza fel a lejátszandó filmeket az új Blu-ray lejátszó

A 2012-es, las vegasi CES szórakoztató elektronikai kiállításon bemutatkozó Blu-ray lejátszót, a BDP-S790-et, az egyre nagyobb képfelülettel rendelkező HD televíziókhoz igazodva fejlesztette ki a Sony. Az új technológia, ami a ma ismert legnagyobb mozgókép felbontást jelenti a házimozik terén, biztosítja, hogy a képminőség élesebb és tisztább legyen, ha Blu-ray filmet, DVD videót vagy akár az internetről származó tévé műsort, YouTube filmet játszunk le.

A Sony új mércét kíván felállítani a hangzásban is, hiszen az összes új, N-sorozatú házimozi rendszer az innovatív Magnetic Fluid hangsugárzókkal rendelkezik. Nemcsak tökéletesen tiszta, torzításmentes hangot nyújtanak, hanem energiatakarékosak és kompaktabbak, mint hagyományos társaik. Ráadásul a továbbfejlesztett automatikus kalibrálással a minőség független a vezeték nélküli, így bárhová helyezhető hangfalak pozíciójától. Az említett internetes tv műsorok középpontjában a Sony Entertainment Network áll, amely igen széles skáláját kínálja a filmek, zenei, sport és televíziós műsoroknak illetve az online videó megosztó oldalaknak, mint pl. a YouTube.

Made for iDevices

A Sony öt új „Made for iPod/ iPhone/iPad” hangsugárzó-dokkolója a gondos tervezésnek és a csúcsminőségű alapanyagoknak köszönhetően erőteljes, precíz hangzást biztosít, miközben a zenei gyűjtemény –az egyszerűség kedvéért – vezetékmentes streaminggel küldhető a mobil eszközről a hangsugárzóra.

 

A Sony új, X sorozatú „Made for iPod/ iPhone/iPad” koncepció szerint készült dokkolóinak legfeltűnőbb tulajdonsága az erőteljes, prémium hangzás: a Sony által kifejlesztett DMC technológia a magasabb hangerőtartományokban is biztosítja a tiszta audioélményt, míg a 2.1 csatornás rendszer passzív sugárzói a torzításmentes basszus hangzásért felelnek. Az olyan innovációk, mint az S-Master digitális erősítő technológia, a Clear Phase jelfeldolgozás és a Magnetic Fluid hangsugárzók teljes hangterjedelemben képesek az eredeti hangzáshoz legjobban közelítő zenei élményt nyújtani. A vezetékmentes megvalósításnak köszönhetően az audio tartalmak streamelhetők a dokkolóra iPod/iPhone/iPad-ről, okostelefonról, tabletről és PC-ről is AirPlay vagy Bluetooth segítségével – a zene megszólaltatása még soha nem volt ilyen egyszerű. Az RDP-XA900iP (AirPlay és Bluetooth funkciókkal) és az RDP-XA700iP (AirPlay funkcióval) vezetékmentes streamingre képes dokkolók 2012 márciusától kaphatók. Az RDP-XF300iP, RDP-X280iP és az RDP-X200iP Bluetooth-os, vezetékmentes készülékek 2012 májusától elérhetők.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés