Connect with us

Hirdetés

technokrata

CES 2012: 3D képpel és hanggal támad az LG

Smart home

CES 2012: 3D képpel és hanggal támad az LG

Az LG legújabb házimozi-rendszereiben egyesíti a 3D hangzásvilágot és a Smart TV technológiát.

Az LG Electronics négy, legújabb 3D hangtechnológiájával felszerelt házimozi-rendszert mutat be az idei Szórakoztatóelektronikai kiállításon (CES). A négy új termékben az LG kombinálta a 3D házimozi-rendszerek világát az LG CINEMA 3D Smart TV-k technológiájával.

Az LG CINEMA 3D Smart TV-k és a CINEMA 3D SOUND házimozi-rendszerek közötti szinergikus kapcsolat az üzletek polcán is egyértelművé válik, mivel a két terméket párban kínálja majd minden áruház az Egyesült Államokban. A négy CINEMA 3D SOUND házimozit az év első felében mutatja be a gyártó, elsőként pedig a BH9420PW modellel találkozhat a nagyközönség az idei CES-en.

„Az LG mind a házimozi-rendszerek, mind a tévék esetében arra törekszik, hogy minél teljesebbé tegye a 3D-s otthoni szórakozás élményét. Ezért folyamatosan bővítjük a CINEMA 3D SOUND házimozi-rendszerek kínálatát, választási lehetőséget kínálva a felhasználóknak a háromdimenziós szórakozási megoldások terén.” – nyilatkozta Havis Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója.

A BH9420PW modellben található szabadalmazott LG 3D Sound Zooming technológia folyamatosan szinkronizálja a hangzást a 3D Smart TV képernyőjén aktuálisan látható 3D képek helyzetével és mozgásával, amely egyértelműen az események középpontjába helyezi a nézőt. A 3D Sound Zomming funkció a 3D tévé képernyőjén megjelenített objektumok változó mélységének elemzésére alapuló összetett algoritmus segítségével képes különböző mélységű hangokat előállítani.

A magával ragadó 3D hangminőséget tovább mélyíti a BH9420PW 9.1-es hangszóró-rendszere, amelyben a hagyományos, 5.1-es házimozi-rendszerhez képest további 4, álló 3D hangszóró szolgáltatja az egész teret betöltő hangélményt. A négy álló 3D hangszóró felfelé tolja a hangot, ezzel biztosítva, hogy a függőleges tér is megteljen hanggal. Az egyes álló 3D hangszórókban található 360 fokos prizmák minden irányban visszatükrözik a hangot, valóságos koncertteremmé varázsolva a nappalinkat.

 

Az LG egyedi, 3D-hatású DSP algoritmusának alkalmazásával a hangmező-kiterjesztési (Sound Field Expansion) technológia tovább növeli a vízszintes hangmező méretét is, hogy a szoba minden szegletéből érkezzen felénk a hang. Az optimális hallgatási tér (audio sweet spot) megnövelésével a nézők mindig úgy érezhetik, mintha ők maguk is az akció kellős közepében lennének, függetlenül a nappaliban elfoglalt helyüktől.

Az LG BH9420PW Smart TV funkciókkal is rendelkezik, hogy a tökéletes hang- és képélmény mellett a széles tartalomválaszték előnyeit is élvezhessék a vásárlók. Ezáltal bármelyik hagyományos 3D tévékészülékkel hozzáférhetünk LG Smart TV kínálta tartalmakhoz, amik mind mennyiségükben, mind sokszínűségükben egyre fejlődnek, és olyan prémium tartalmakkal egészülnek ki, mint például az LG 3D Zone.

A BH9420PW magyarországi bevezetéséről később lesz információ.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés