Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozott a legújabb Canon DSLR: EOS-1D X

Smart home

Bemutatkozott a legújabb Canon DSLR: EOS-1D X

A Canon bemutatta a professzionális digitális SLR fényképezőgépek következő generációját, az EOS-1D X modellt.

Az új fényképezőgép a sebesség, a felbontás és a képminőség kiemelkedő kombinációját nyújtja a felhasználók számára, így a hivatásos fényképészek stúdiókban vagy sportpályákon egyaránt lenyűgöző felvételeket és Full HD minőségű videókat készítetnek. Az eddigi legfejlettebb EOS modell a Canon professzionális rendszerének 10. generációjához tartozik, és a Canon DSLR kínálatának vezérterméke.

Az EOS-1D Mark IV, és az EOS-1Ds Mark III modell teljesítményét felülmúló EOS-1D X fényképezőgép páratlan használhatóságot és képminőséget biztosít a felhasználók számára. A modellben található új, 18,1 megapixel felbontású, teljes méretű érzékelőnek, az átalakított autofókusz (AF) rendszernek valamint az új, két DIGIC 5+ processzort használó és a nagy teljesítményű fénymérési technológiának köszönhetően a fotósok a jeleneteket még pontosabban és gyorsabban rögzíthetik.

„Az EOS-1D X fényképezőgép a tökéletes megoldást jelenti a fényképészek számára, és a gyorsan változó helyzetekben is biztosítja a szükséges funkciókat és kiemelkedő teljesítményt. A hivatásos szakemberek igényeit figyelembe véve olyan sokoldalú, nagy teljesítményű fényképezőgépet készítettünk, amely minden eddiginél több fényképész igényeinek felel meg” – mondta Kieran Magee, a Canon Europe professzionális termékekért felelős marketingigazgatója.

A fényképezés etalonja

Az EOS-1D X számos új technológiát és továbbfejlesztett műszaki jellemzőket kínál a felhasználók számára. Az új fejlesztésű, teljes méretű, 18,1 megapixeles CMOS-érzékelővel a fényképeszek többféle jelenetet és témát fotózhatnak nagy felbontásban. Az átalakított architektúra 100–51 200 közötti, akár 204 800-ig bővíthető ISO tartományt kínál, míg a két fokozatos képzajcsökkentést biztosító két DIGIC 5+ processzorral még rendkívül gyenge fényviszonyok között is egyszerűbben készíthetők kiemelkedő minőségű, alacsony zajszintű képek.

A nagyobb érzékenységet biztosító új, 61 pontos, nagy látószögű autofókusz rendszer tovább növeli a pontosságot és a sebességet. A fényképezőgép 41 pontos (ebből 5 kettős), kereszt típusú autofókusz rendszere egyedülálló pontosságot biztosít a kép teljes területén. A kifejezetten nehéz témák felvételéhez kialakított új autofókusz előbeállításokkal pedig a fényképezőgép nehéz felvételi körülmények között is kivételesen megbízható teljesítményt nyújt a felhasználók számára.

Az EOS-1D X modellben található új tervezésű RGB fénymérő rendszer hihetetlen pontosságot eredményez. Az autofókusz rendszerhez saját DIGIC 4 processzorral rendelkező 100.000 képpontos RGB fénymérő érzékelő kapcsolódik. Az érzékelő az arcok és a színek felismerésével biztosítja a megfelelő expozíciós szinteket és a jobb autofókusz-követést, még a legnehezebb jelenetekben is.

Kiemelkedő teljesítmény

Az új generációs képfeldolgozási technológiára épülő EOS-1D X az első fényképezőgép, amelyben két DIGIC 5+ processzor található. A normál DIGIC 5 processzornál akár háromszor gyorsabb processzorok óriási mennyiségű képadat kezelésére alkalmasak, miközben csökkentik a kép zajszintjét is. A két processzor az érzékelő 16 csatornás kiírásával együtt – 14 bites A/D konverzióval és teljes körű fényképezőgép-beállítással – akár 12 kép/mp sebességű, teljes felbontású sorozatfelvételt tesznek lehetővé, amely a jelenleg forgalomban lévő DSLR fényképezőgépek közül a leggyorsabb1.A Szupergyors üzemmóddal a felvételi sebesség akár 14 kép/mp sebességre növelhető az új zár- és tükörszerkezet pedig csökkenti a zár késését és a tükör elmozdulását, így nagy sebességű felvételkészítésekor is egyenletesen jó minőséget biztosít a felhasználók számára.

A filmkészítők DSLR gépe

Az EOS-1D X minden olyan hivatásos fényképész számára ideális választás, aki az állóképek vagy HD videók készítése során használni szeretné az EOS rendszer széles objektív- és kiegészítő kínálatát. A felhasználók a teljes méretű érzékelővel Full HD (1920x1080p) felbontású videókat készíthetnek, a kézi beállítások teljes kínálatával pedig szabályozhatják az expozíciót, a fókuszt és a képfrekvenciát3. Az LCD kijelzőn megjeleníthetők és beállíthatók a hangszintek, így a felvétel minden szempontból teljes mértékben szabályozható.

A két DIGIC 5+ processzornak köszönhetően csökkenthető a moiré hatás is, az EOS mozgókép-rögzítési módja pedig hosszabb felvételt biztosít, és a fájlméret 4 GB-os határértékének elérésekor automatikusan új fájlt hoz létre. A lehető legjobb videó minőséget az új, képen belüli videocodec is biztosítja, amely korlátozza a képadatok tömörítését, így az utómunkálatok során végzett szerkesztéskor több információ áll a felhasználók rendelkezésére.

Profiknak tervezve

Az EOS-1D X a klasszikus EOS-1 sorozat korábbi modelljeinél nagyobb, jobban kitapintható gombokat kínál a felhasználók számára, amelyek szélsőséges körülmények között – például kesztyű viselése esetén – megkönnyítik a beállítások vezérlését. Az érintésérzékeny vezérlőkeréknek és a két többfunkciós vezérlőnek köszönhetően könnyebben módosíthatók a beállítások, a testre szabható funkciógombok segítségével pedig egyéni igényeiknek megfelelően állítható be a fényképezőgép, illetve gyorsan elérhetők a leggyakrabban használt funkciók és előbeállítások.

A 100 százalékos méretű keresővel a jelenetek könnyedén megkomponálhatók, az intelligens kereső funkció pedig szükség esetén azonnal megjelenít egy hálót. A nagy méretű,8,11 cm(3,2”) képátlójú Clear View II LCD kijelző 1014k képpontos felbontást biztosít a fotósok számára, a tükröződésgátló szerkezet pedig az erős fényben készített felvételeknél megakadályozza a fény tükröződését és a becsillogást. Az edzett üveg borításának köszönhetően a fényképezőgép ellenállóbb a menet közben készített felvételek készítésekor gyakran előforduló ütésekkel és karcolásokkal szemben.

A menürendszerben található átalakított felhasználói felület és súgófunkciók gyorsabbá, egyszerűbbé és könnyebbé teszik a fényképezőgép használatát. A fényképészek egy új, külön autofókusz lapon elérhetik és testre szabhatják a gyakori felvételi helyzetekhez és témákhoz használt autofókusz-előbeállításokat, így a felvételek rögzítésére összpontosíthatnak anélkül, hogy folyamatosan a fényképezőgép beállításait kellene módosítaniuk.

Tartós kialakítás

Az EOS-1D X kiváló minőségű magnézium ötvözetből készült tartós és könnyű váza védi a fényképezőgépet az időjárás viszontagságaitól és a mindennapi használat során szerezhető sérülésektől. A Canon EOS integrált tisztítási rendszerének legújabb változata a Canon objektívektől átvett technológiát használja, amely az ultrahangos motorokhoz hasonló hullámalapú rezgésekkel még hatékonyabban távolítja el az érzékelőről a port és a szennyeződéseket.

A továbbfejlesztett zárszerkezet jobb tartósságot és 400.000 zárciklust biztosít a fényképészek számára, így biztosak lehetnek abban, hogy a fényképezőgép készen áll az ismételt, nagy kihívást jelentő felvételekre. A vezérlők és a borítás illesztései körül található Canon védőtömítések por- és vízállóvá teszik az EOS-1D X fényképezőgépet a Canon időjárásálló EF objektívek használatakor, szélsőséges időjárási körülmény között is.

A széles körű csatlakoztatási lehetőségeknek köszönhetően a fényképészek gyorsan és biztonságosan küldhetik el az elkészült felvételeket a szerkesztőségnek vagy stúdiónak. Az integrált gigabites Ethernet port még adapter használata nélkül is gyors és megbízható képátvitelt biztosít a helyszíni eseményekről vagy stúdiókból.

Az EOS rendszer – korlátlan kreativitás

Az EOS-1D X modell kompatibilis a világ legnagyobb objektívkínálatával, a Speedlite EX vakukkal és kiegészítők széles választékával, valamint számos EOS kiegészítővel is, így az új váz tökéletesen használható a meglévő EOS-1 sorozatú felszerelésekkel. Az EOS-1D X fényképezőgéppel együtt megjelenő új WFT-E6 –, kis méretű WiFi jeladó –  segítségével akkor is továbbíthatók a felvételek, ha nem érhető el vezetékes kapcsolat. A WFT-E6 segítségével – amely támogatja a 802,11n WiFi szabványt és a külső GPS eszközökhöz való csatlakozáshoz használható Bluetooth kapcsolatot – a képek és videók biztonságosan feltölthetők egy FTP kiszolgálóra vagy DLNA4 kapcsolaton keresztül megjeleníthetők egy kompatibilis képernyőn.

Az EOS-1D X a GP-E1, új GPS-vevővel is kompatibilis, amellyel a felhasználók helyinformációkat adhatnak az EXIF-adatokhoz, és földrajzilag követhetik a különböző helyeken készült felvételeket. Ez főként a természetfotósok vagy a terepen dolgozó fényképészek számára hasznos, akik a későbbi használatra rögzíteni szeretnék a jelenet helyszínét.

Canon EOS-1D X legfontosabb jellemzői

  • 18,1 MP teljes méretű CMOS érzékelő
  • Akár 12 kép/mp vagy 14 kép/mp sebességű sorozatfelvétel
  • 100–51 200 ISO, akár H:204 800 értékig
  • 61 pontos autofókusz rendszer
  • 100 000 képpontos RGB AE fénymérés DIGIC 4 technológiával
  • Full HD felbontású 1080p EOS videó
  • Két DIGIC 5+ processzor
  • 8,11 cm(3,2”) képátlójú Clear View II 1040k LCD
  • Ethernet port



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés