Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ami az Éden Hotelből kimaradt…

Smart home

Ami az Éden Hotelből kimaradt…

Napi 16 órás, heti hét napos munkában biztosította a VIASAT3 csatorna Éden Hotel című produkciója számára a technikai feltételeket az Arizona MPS.

A Viasat3 eddigi legnézettebb saját gyártású műsora, az Éden Hotel teljes utómunkálatának lelke egy új AVID ISIS 5000 megosztott háttértáras, 32 Terrabyte-os szerver volt, amelyből az itt alkalmazott RAID 5 technológiának köszönhetően teljes adatbiztonság mellett is 24 TB tényleges kapacitás állt folyamatosan rendelkezésre. Az akár 40 klienst is kiszolgálni képes AVID ISIS 5000-hez a produkcióban 11 munkaállomás csatlakozott, a digitalizáló és finiselő munkaállomások mellett párhuzamosan két Sony PDW U1 driverről történt az adatszintű betöltés.

– „Egy ilyen nagy produkciónál létfontosságú, hogy a tartalomra tudjunk koncentrálni, és ne veszélyeztesse se a költségvetést, se a műsort egy nem várt technikai probléma. Ezért nagyon fontos volt számunkra a megfelelő műszaki szolgáltató partner kiválasztása.” – fogalmazott Kereszty Gábor, a Viasat3 stratégiai igazgatója.

– „A televíziózás mindig tele van nem várt helyzetekkel, így volt ez az Éden Hotel elkészítése során is. A technikának ezeket a helyzeteket is teljes biztonsággal kell kezelnie, elfogadható áron. Akkor dolgozunk jól, ha a munkánkból semmit sem érzékel a néző.” – hangsúlyozta Richan Kornél, az Arizona MPS műszaki igazgatója.

A műsor készítése során 2685 darab Fujifilm PD711 23 GB kapacitású XDCAM lemezt használtak fel, a januártól májusig tartó időszakban végig zökkenőmentesen zajlott az utómunka. A VIASAT3 a végterméket Digital Betacam formátumban használja fel.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés