Connect with us
Hirdetés

technokrata

Tanárok is tanulnak az interaktív tábla konferencián

Smart home

Tanárok is tanulnak az interaktív tábla konferencián

Több mint fél ezren vettek részt a Műszaki Kiadó IV. Országos Interaktív tábla Konferencia és Módszertani Börzéjén, amit Budapesten a Hallgatói Információs Központban rendeztek. A nagy érdeklődés minden bizonnyal a sokszínű és kézzelfogható ismereteket nyújtó alkotóműhely programoknak is köszönhető volt.

Az I. Interaktív tábla konferencia középpontjában még az eszköz és az eszközhasználat állt, – mondta Orgován Katalin a Műszaki Kiadó igazgatója, hiszen akkor a digitális tábla nóvumnak számított és meg kellett mutatni a pedagógusoknak, hogy mi is az.

Mára azonban a helyzet alaposan megváltozott: az interaktív tábla nagyon sok pedagógusnál beépült a mindennapi gyakorlatba. A kérdés most már sokkal inkább az, hogyan tudják a táblát eredményesen felhasználni az oktatás során.

Az igazgatónő meggyőződése szerint a pedagógusok egyre inkább saját maguk fogják elkészíteni illetve megszemélyesíteni az elérhető tananyag elemeket. Ezért is helyezték a középpontba.ebben az évben a módszertant, a saját tananyagkészítést és az ingyenes tartalmak és eszközök elérhetőségét és azok használatát.

Hatékony tanulásszervezés, mint kulcsfeladat

Könczöl Tamás, a közhasznú feladatokat ellátó EDUCATIO Kft. e-Learning igazgatóságának vezetője konferencia köszöntőjében legfontosabb feladatukként a pedagógusok segítését jelölte meg. Abban kell őket segíteni, hogy IKT kompetenciájuk olyan legyen, hogy azt tovább tudják adni a gyermekeknek.

Az IKT alapú oktatás befogadáshoz azonban először szemléletváltásra van szükség, amihez az EDUCATIO nagyon sok eszközt és támogatást szeretne biztosítani – tette hozzá.

Az igazgató külön kiemelte a hatékony tanulásszervezés IKT módszerekkel való támogatását, hiszen önmagában a tanulási folyamat bármelyik elemének – akár eszköz, akár módszertani – kiemelése és/vagy eltúlzott hangsúlyozása nem vezethet megfelelő eredményre.

A digitális kompetencia támogatásának kérdéskörét egységes szemléletben, egészként szabad csak kezelni. Ehhez az Új Magyarország Fejlesztési Tervben számos program és pályázati lehetőség fog nyílni a közeljövőben.

Eszközkínálat a kicsi, mobiltól a fix óriástábláig

A Konferenciát, mint mindig, most is interaktív oktatástechnikai eszközök és digitális tananyagok bemutatója kísérte. Szinte minden cég kirukkolt valamilyen újdonsággal, legújabb verzióval vagy új tananyaggal.

Olyan interaktív tábla megoldásokkal is megismerkedhettek a látogatók, amelyek még a legszűkebb költségvetéssel működő iskoláknak is lehetővé tehetik az interaktív oktatástechnika bevezetését, de  láthatott a nagyérdemű új megoldású szavazórendszereket, távvezérlő kézitáblákat és dokumentum kamerákat is.

Több cég is bemutatta tanteremfelügyeleti szoftverét, de nem hiányoztak a kiállításról a legújabb kedvencek, a tanulói laptopok sem.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu