Connect with us

technokrata

Ökocímkét kaptak az új Samsung LCD televíziók

Smart home

Ökocímkét kaptak az új Samsung LCD televíziók

A szórakoztató elektronika terén világvezető Samsung Electronics legújabb LCD TV sorozata környezetvédelmi szempontból kategóriájának legjobbjai közé tartozik. A kiemelkedően környezetbarát teljesítmény elismeréseként az új LCD televíziók viselhetik az EU ökocímkéjét.

A Samsung Crystal LCD televízióinak legújabb darabjait, a 7-es, 8-as és 9-es sorozat 40″-nál nagyobb képátmérőjű változatait a SIS Ecolabelling független szervezete értékelte, és igazolta, hogy a Samsung készülékei megfelelnek az ökocímke elnyeréséhez szükséges hivatalos feltételeknek. Ezek a feltételek a tévék gyártásától a felhasználáson keresztül a kiselejtezésig minden területen figyelembe veszik a termékek környezeti hatásait. A 4-es, 5-ös és 6-os sorozatú Samsung LCD TV-k korábbi, 32″-nál nagyobb képátlójú készülékei öt hónappal ezelőtt már megkapták a virág formájú európai ökocímkét.

A Samsung Crystal televíziók gyártásánál olyan újfajta, kettős injekciós formázási folyamatot alkalmaznak, amelynek során a keret kialakítása és a színezés egy lépésben történik. Ezáltal nincs szükség a hagyományos színező sprayk használatára, így elkerülhető az egészségre káros szerves vegyületek kibocsátása. 

A világ legnagyobb tévégyártójaként a Samsung egyforma hangsúlyt helyez az élvonalbeli technológiára és az öko-dizájnra. Kiemelten ügyel a termékek környezetre gyakorolt hatására, a káros vegyszerek kiküszöbölésétől kezdve az energiatakarékos LED technológia fejlesztéséig. Ezzel növeli a termékek tartósságát és az újrahasznosíthatóságot is. 

Az EU 1992-ben hozta létre a virág formájú ökocímkét. A hivatalos, független minősítési rendszer segít az európai fogyasztóknak azonosítani a környezetre kevésbé káros, minőségi termékeket.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök

Kütyük

Vicces és hasznos kütyük

2021. február 3. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin