Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jövő tavasszal jelenik meg a PS3 mozgásérzékeny kontrollere

Smart home

Jövő tavasszal jelenik meg a PS3 mozgásérzékeny kontrollere

A jövő év tavaszán dobja piacra a PS3 mozgásérzékeny távirányítóját a Sony. Több cég is elkezdett az új kontrollerrel irányítható játékokat fejleszteni.

A Sony Computer Entertainment vezetője, Kaz Hirai azt nyilatkozta a Times of London-nak, hogy jövő tavasszal kezdik el árusítani a Playstation 3 új mozgásérzékeny kontrollerét. “Azért döntöttünk úgy, hogy tavasszal hozzuk forgalomba a távirányítót, mert nem akartuk játékok nélkül kiadni. Nagyon jó szoftverekre van szükségünk, amik népszerűvé tehetik az eszközt” – mondta el a Sony vezető a brit lapnak.

Hirai nem nyilatkozott arról, hogy pontosan milyen játékokat fejlesztenek az új kontrollerhez, de Peter Dille a Sony Computer Entertainment amerikai részlegének alelnöke korábban azt nyilatkozta, hogy több játékfejlesztő stúdiónak is átadták a technológiát.

A Sony az E3 kaliforniai játékipari konferencián mutatta be a mozgásérzékeny kontrollereit. A Playstation új irányító rendszere a játékgéphez csatlakoztatott érzékelőkön alapszik, melyek a játékosok kezében lévő két kontroller egymástól és a konzoltól való távolságát mérik, és alakítják át a játékokban szereplő karakterek mozgatásához szükséges információkká. Az új irányítás fejlesztői szerint a rendszer annyira pontosan követi majd a játékosok mozgását, hogy még a kontrollert tartó kézzel a levegőbe rajzolt ábrák is megjeleníthetőek a segítségével a képernyőkön.

A pontosság azért rendkívül fontos szempont a fejlesztők számára, mert szinte az összes játéktípus irányítására szeretnék alkalmassá tenni a rendszert, amit a kaliforniai konferencián egy tenisz és egy fantasy akciójátékon keresztül mutattak be. A Sony mellett a Microsoft is mozgásérzékeny kontrollert fejleszt a játékgépéhez, az új Xbox távirányító megjelenésének az ideje viszont egyelőre nem ismert.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés