Connect with us

Hirdetés

technokrata

Emberi hangon szól az IBM szoftvere

Smart home

Emberi hangon szól az IBM szoftvere

Olyan gépi beszédet fejlesztettek ki az IBM mérnökei, ami szinte megkülönböztethetetlen az emberitől. A fejlesztés haszonélvezői a telefonos ügyfélszolgálatok lehetnek, amiknek használatától sokakat elriaszt, hogy percekig előre felvett monológokat kell hallgatniuk.

Sóhajt, köhög és néha azt mondja, hogy ööö vagy izé az IBM mérnökei által fejlesztett gépi hang. Az emberi reakciókat imitáló mesterséges hangot telefonos ügyfélszolgálatok, navigációs rendszerek, vagy akár mp3 lejátszók használata közben is hallhatjuk majd a jövőben.

A program arra is képes, hogy ha a géppel társalgó felhasználó figyelme elkalandozik, rövid szünettel vagy valamilyen más kommunikációs eszközzel felkeltse azt. “Az általunk fejlesztett hang most már szinte megkülönböztethetetlen egy emberétől, de nem célunk senkit sem átverni”- nyilatkozta Andy Aaron, az IBM Thomas J Watson fejlesztőcsoportjának a munkatársa a Telegraph-nak. A fejlesztőmérnök szerint a gépi figyelemfelkeltés szinte észrevehetetlen lesz a felhasználók számára, viszont rendkívül megnyugtatónak fogják találni. “Ha egy telefonos ügyfélszolgálat előre felvett szöveggel próbál tájékoztatni arról, hogy milyen biztosítást köthetsz, vagy hogyan javíthatod meg a számítógépedet, sokat számít, hogy megragadja -e a figyelmedet a beszédhang. A szoftverünk használata több elégedett és kevesebb a hívást megszakító és a szolgáltatást lemondó ügyfelet eredményez majd.”- mondta Aaron.

Az IBM fejlesztésében, a navigációs készülékek gyártói is látnak fantáziát, hiszen a vezetés során vitathatatlanul hasznos lehet, ha egy szoftver segítségével sikerül a sofőr figyelmét fenntartani. Azt, hogy mikortól kezdik majd használni az IBM fejlesztését a gyakorlatban, egyelőre még nem lehet megmondani.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés