Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy gombnyomással a Föld szolgálatában

Smart home

Egy gombnyomással a Föld szolgálatában

Az LG, intelligensebb és energiatakarékosabb funkciók fejlesztésén dolgozik azért, hogy csökkentse televíziókészülékei energiafogyasztását. A televíziókat érintő környezetbarát és energiatakarékos újítások terén számos sikerről számolhat be a gyártó: az idei CES-en az LG bemutatta a világ legvékonyabb, LED-es háttérvilágítású televízióját, valamint új, fejlett és intelligens energiatakarékossági megoldásait.

A “Smart Energy Saving Plus” elnevezésű intelligens energiatakarékossági technológia központi eleme az LG Intelligens Adaptív Fényérzékelője, amely a szoba színhőmérsékletét és fényviszonyait figyelembe véve állítja be a televízió háttérvilágítását. A távirányítóval elérhető funkció a fényerő vezérlésével optimális képminőséget biztosít, kevésbé fárasztja a szemet, és a felesleges fényerő csökkentésével energiát spórol. Az LG televíziókészülékeiben ezzel akár a felhasznált energia 70%-a is megtakarítható.

Az LG LED-es háttérvilágítás tovább csökkenti az energiafogyasztást azáltal, hogy 240 külön részre osztja a képernyőt, melyek automatikusan és egymástól függetlenül szabályozzák a háttérvilágítást. Így tisztább, természetesebb képet kapunk, még akkor is, ha a képernyőn egyszerre láthatók erős fények és sötét árnyalatok. Az LG televíziók további energiatakarékos megoldása, hogy a mechanikus be- és kikapcsoló gomb megnyomásával a készülék áramfelvételét nullára csökkenthetjük. A “képernyőkikapcsoló” funkció segítségével zenelejátszás közben is kikapcsolható a képernyő, így szintén energiát takaríthatunk meg. A “Smart Energy Saving Super” technológia pedig – a többi energiatakarékos jellemzővel összhangban – az LG ultra energiatakarékos moduljával alacsonyabb fogyasztás mellett biztosítja ugyanazt a fényerőt, mint a korábbi hagyományos panelek.

Az LG ökotervezési stratégiájának célja a termékek fejlesztése, gyártása és forgalmazása által okozott negatív környezeti hatások csökkentése, párhuzamosan az erőforrások és az újrahasznosítás hatékonyságának növelésével és a veszélyes anyagok kibocsátásának csökkentésével.

Az LG televízióit átfogó ökotervezési stratégiájának szellemében fejleszti, mely során a gyártó külön gondot fordít az árra, a minőségre, a nyersanyagokra, a tervezésre, a gyártásra, a használhatóságra és a hulladékhasznosításra egyaránt. Az eljárással az első pillanattól az utolsóig kiküszöbölhető a termékek káros hatása a környezetre. A termékekben használt káros anyagok csökkentése mellett a vállalat bevezette a teljes életciklus-vizsgálatot is, amellyel a gyártás valamennyi lépésénél kiértékelik a termék környezetre gyakorolt hatását. Ezzel biztosítható, hogy valamennyi LG termék valóban környezetbarát legyen.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés