Connect with us

Hirdetés

technokrata

DNS chipeket készít az IBM

Smart home

DNS chipeket készít az IBM

Az emberi DNS felépítését másoló mikrochipeket fejleszt az IBM.

Mesterséges DNS szerkezeteket próbálnak létrehozni nanotechnológiával az IBM és a California Institute of Technology kutatói. A szerkezeteket mikrochipek készítéséhez szeretnék felhasználni. A kutatók szerint a módszer alkalmazása rendkívül nagymértékben csökkentheti majd a kisméretű számítógép alkatrészek előállításának a költségét.

“A biológiai struktúrákban, gyakran ismétlődő és könnyen másolható minták találhatóak, amik felhasználhatóak a félvezető gyártás során. Annyira kis szerkezetek hozhatóak létre az emberi DNS lemásolásával, amiket jelenleg semmilyen módszerrel sem lehet előállítani. A mikrochipek gyártói több százmillió dollárral csökkenthetik majd a költségeiket a technológiánk segítségével” – mondta el Spike Narayan az IBM kutatási vezetője a Reuters-nek.

Az IBM kutatóinak valószínűleg még évekig kísérletezniük kell majd az emberi DNS-hez hasonló nanoszerkezetekkel, mielőtt sorozatgyártásra alkalmas alkatrészeket hozhatnak létre belőlük. A biológiai molekulákat másoló mikrochipek a legkorábban tíz éven belül jelenhetnek meg a számítógépekben.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés