Connect with us

Hirdetés

technokrata

Karikó Katalin: Az RNS nem épül be a DNS-be

karikó katalin

e-Egészségügy

Karikó Katalin: Az RNS nem épül be a DNS-be

Kép: MTA

Karikó Katalin: Az RNS nem épül be a DNS-be

Aki bármi mást állít, annak nincs tudományos ismerete.

A világhírű kutatóbiológus, biokémikus Karikó Katalin szerint vannak emberek, akiknek teljesen mindegy, hogy mit mondanak, ők akkor is elutasítják az oltást. Az Egyesült Államokban élő szakember három napig vendégeskedik Szegeden.

Szegedre érkezett Karikó Katalin, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója, ahol az RTL Híradó kérdéseire is válaszolt.

“A magyar kutatóbiológus, biokémikus azzal kezdte, hogy vannak emberek, akiknek mindegy, hogy mit mondanak, ők akkor sem akarják felvenni az oltást.”

Karikó megosztotta, hogy a közösségi oldalakon keresztül kértek tőle tanácsokat, hogy mondjon tudományos véleményt arról, miért nem épül be az RNS a DNS-be. A kutató szerint többeknek ez a legnagyobb aggodalmuk, hogy hosszú távon nagy probléma lesz ez, “beléjük épül a vakcina”.

“De ha valaki ezt elhiszi, én hiába mondom neki tudományosan, hogy miért nem történik ilyesmi, az ilyen embernek nincs tudományos ismerete”

Karikó arról is beszélt, hogy vannak, akik szerint az RNS-vakcina “újraprogramozza” az egész immunrendszert. Szerinte akik ebben hisznek, azok egy német-holland kutatók által készített tanulmányra hivatkoznak. Ő azonban utánanézett, és kiderült, hogy valójában egy személyről van szó, aki már a kanyaró idején is azt hangoztatta, hogy az RNS-vakcinák képesek erre.

“Karikó Katalin megjegyezte, hogy 40-50 évvel korábban senki nem kételkedett az oltásokban, hanem örült, hogy megkapta és ezzel védetté vált.”

Azt is mondta, hogy a tévhitek miatt különösen fontos, hogy egyszerűbb, érthetőbb nyelvezetet használjanak a kutatók.

Forrás: HVG

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés