Connect with us

Hirdetés

technokrata

Digitalizálják Szentendre egészségügyi központját

Smart home

Digitalizálják Szentendre egészségügyi központját

A Dr. Dietz Ferenc, polgármester által vezetett Szentendre tartja magát terveihez. A fejlődő, megújuló város sikeres pályázatainak köszönhetően egyre több tervét valósítja meg.

A város 25000 és a térség 76000 lakosát kiszolgáló szentendrei rendelőintézetet (SZEI) közel 770millió forintból van lehetőség fejleszteni. A 2010-re elkészülő beruházás részeként új épületekkel bővül az intézmény, modern eszközparkot alakítanak ki, új szakellátásokat vezetnek be, valamint digitális fejlesztéseket is végrehajtanak annak érdekében, hogy egy hatékony és minőségi egészségügyi, helyben a város és a térség lakossága által is elérhető ellátás jöjjön létre.

A szentendrei rendelőintézet évente több mint 40 ezer beteget lát el, hiszen nem csak a “festők városából”, de a vonzáskörzetében található 12 településről is ide érkeznek az egészségügyi problémával küzdők. Az egészségügyi létesítmény nem felel meg a kor igényeinek, korszerűsítésre van szükség, ezt felismerve a város vezetése pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez a Közép-Magyarország Operatív Program (KMOP) keretében.

A pályázat eredményhirdetése alapján Szentendre Város Önkormányzata 691millió forintot nyert, mely az emelt szintű járóbeteg-ellátó központ kialakításához szükséges források 90 százalékát biztosítja. “Nagy siker, hogy a beruházást minimális önrésszel valósíthatjuk meg. A pályázaton nyert összegnek köszönhetően lakosonként több mint harmincezer forintot tudunk más területek fejlesztésére fordítani. Fejlődni folyamatosan kell, ha a modern körülményekhez igazodó várost akarunk építeni.” – nyilatkozta Dr. Dietz Ferenc, a város polgármestere.

Szentendre Dumtsa Jenő Városfejlesztési Stratégiájában megfogalmazott célok alapján a rendelőintézet hosszú távon biztosítja a város és körzetének járóbeteg-szakellátását 21.századi előírások szerint, valamint a dolgozók biztonságos munkakörülményeit is. Az egészségügyi ellátás javítása érdekében a SZEI felújítása és korszerűsítése mellett 2009. január 17-én jótékonysági bál keretében a szentendrei gyermekorvosi rendelők sürgősségi ellátásához szükséges eszközök beszerzésére is gyűjtés indult.

A tervek szerint 2010 harmadik negyedévére több mint 1100 négyzetméter új épületrésszel egészül ki a rendelőintézet, valamint a meglévő telephelyeket is teljes mértékben korszerűsítik. A térségben élők kényelme érdekében az intézmény szolgáltatási köre tizenhárom új szakellátással – mint a mammográfia, elektrofiziológia és allergológia – bővül, sőt az orvosi gép- és műszerparkot is a kor igényeinek megfelelően fejlesztik. A beruházás eredményeképpen az intézmény a modern kor digitális vívmányainak felhasználásával (például a röntgenképek küldése digitális formában) teszi majd gyorsabbá, korszerűbbé és színvonalasabbá az egészségügyi ellátást. Esélyegyenlőségi szempontból kiemelten fontos, hogy az egészségügyi központ teljes mértékben akadálymentes épület lesz.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés