Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az LG Intelligens Adaptív Fényérzékelője 69,5 százalékkal csökkenti az LCD TV energiafogyasztását

Smart home

Az LG Intelligens Adaptív Fényérzékelője 69,5 százalékkal csökkenti az LCD TV energiafogyasztását

Az LG Electronics független tesztek eredményeit hozta nyilvánosságra, amelyek megerősítik, hogy a cég Intelligens Adaptív Fényérzékelő technológiája jelentősen csökkenti az energiafogyasztást.

Manapság a vásárlók környezetvédelmi és takarékossági okból is lépten-nyomon azt keresik, hogy milyen megoldásokkal csökkenthetnék energiafelhasználásukat.

A TÜV SÜD prominens európai vizsgáló- tanúsító- és ellenőrző szervezet kimutatta, hogy az LG Intelligens Szenzor technológiájával működő LCD tévéi 69,5 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak. Az LG Scarlet LCD tévékben is megtalálható technológia rendkívüli energia felhasználási hatékonyságot és kiváló képminőséget biztosít a felhasználónak.

A TÜV SÜD kimutatását a Korea Electric Testing Institution és a University of Indonesián működő Center for Electrical Power Information and Technology Studies is megerősítette. Hasonló eredményre jutott a világszerte elismert egyesült államokbeli Underwriters Laboratory is, a termékek biztonságosságát ellenőrző és tanúsító szervezet.

Az LG Intelligens Adaptív Fényérzékelő egy olyan egyedi technológia, amely egy 4 096 lépésből álló algoritmust alkalmazva automatikusan beállítja a TV fényerejét a környezeti fényviszonyok függvényében, a legoptimálisabb képminőséget biztosítva a felhasználónak. Ez a folyamat a színtelítettséget és a kontrasztot követően a tévé háttérvilágítását is megváltoztatja, így a kép részleteinek finomítása mellett még energiát is megtakarítunk vele.

“Folyamatos erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy olyan környezetbarát termékeket hozzunk létre, amelyek minősége minimum megegyezik, de inkább jobb, mint a hagyományos készülékeké. Ezen fejlesztéseink egyik legkiválóbb eredménye az Intelligens Adaptív Fényérzékelő” – mondta Simon Kang, az LG Digital Display Company elnöke. “Az LG Electronics 2010-re a világ első három háztartási és szórakoztató-elektronikai cége között szeretne lenni és céljának eléréséért proaktívan közelít az energiával és környezetvédelemmel kapcsolatos témákhoz azon dolgozva, hogy tovább fejlessze gyakorlati tudását és képességeit ezeken a területeken is.

Az Intelligens Szenzor technológiát az alábbi LG LCD tévék alkalmazzák: LG5000, LG Scarlet (6000/6100), LG7000, LG8000 és LG9000.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés