Connect with us

technokrata

Amikor virágot gyűjtenek az LCD TV-k

Smart home

Amikor virágot gyűjtenek az LCD TV-k

Virágot az energiatakarékosság bajnokainak: az Európai Bizottság a Sharp AQUOS LE sorozatot tüntette ki az új EU Öko-címkével.

A Környezetvédelmi Virágot, a rangos Európai Öko-címkét az egyik legnagyobb olyan kitüntetésként tartják számon, amely az LCD televíziók környezeti teljesítményét ismeri el. Mindössze pár nappal ezelőtt lépett életbe a környezetvédelmi címke új, a korábbinál szigorúbb követelményrendszere.

2005-ben a Sharp volt az első olyan vállalat, amelyet televízióiért kitüntettek az Öko-címkével. A 2009 október végéig érvényben lévő szabályok szerint a Sharp csokrában összesen 83 szál virág gyűlt össze, összesen ennyi Sharp LCD készülék kapta meg ezt a kitüntetést. Az új EU Öko-címke megjelenése óta, amely még szigorúbb követelményekre épül, nem kevesebb mint 28 különböző Sharp AQUOS LCD televízió kapta meg a környezetvédelmi címkét, ami Környezetvédelmi Virág néven is ismert.

#img1#

A legújabb LE600E és LE700E sorozatok kiemelkedő energiahatékonyságuknak köszönhetően új mércét állítottak fel. A 81 centiméteres (32 colos) képátlóval rendelkező Sharp AQUOS LCD tévék energiaigénye 271 W helyett mindössze 60 W. Még a legnagyobb, 132 centiméteres (52 colos) modell energiafogyasztása is 100 W alatt marad Home módban, ami azt jelenti, hogy a felhasznált energiához viszonyított teljesítménye lényegesen nagyobb, mint a versenytársaké.

A Sharp által kifejlesztett teljes LED háttérvilágítás egy olyan új háttérvilágítás-típus LCD televíziók számára, amely energiatakarékos fénykibocsájtó diódákat (LED-eket) használ a hagyományos hidegkatód fénycsövek (CCFL) helyett. Ezek az AQUOS LE készülékekben is megtalálható apró fényforrások nem tartalmaznak higanyt.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök

Kütyük

Vicces és hasznos kütyük

2021. február 3. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin