Connect with us
Hirdetés

technokrata

Amikor virágot gyűjtenek az LCD TV-k

Smart home

Amikor virágot gyűjtenek az LCD TV-k

Virágot az energiatakarékosság bajnokainak: az Európai Bizottság a Sharp AQUOS LE sorozatot tüntette ki az új EU Öko-címkével.

A Környezetvédelmi Virágot, a rangos Európai Öko-címkét az egyik legnagyobb olyan kitüntetésként tartják számon, amely az LCD televíziók környezeti teljesítményét ismeri el. Mindössze pár nappal ezelőtt lépett életbe a környezetvédelmi címke új, a korábbinál szigorúbb követelményrendszere.

2005-ben a Sharp volt az első olyan vállalat, amelyet televízióiért kitüntettek az Öko-címkével. A 2009 október végéig érvényben lévő szabályok szerint a Sharp csokrában összesen 83 szál virág gyűlt össze, összesen ennyi Sharp LCD készülék kapta meg ezt a kitüntetést. Az új EU Öko-címke megjelenése óta, amely még szigorúbb követelményekre épül, nem kevesebb mint 28 különböző Sharp AQUOS LCD televízió kapta meg a környezetvédelmi címkét, ami Környezetvédelmi Virág néven is ismert.

#img1#

A legújabb LE600E és LE700E sorozatok kiemelkedő energiahatékonyságuknak köszönhetően új mércét állítottak fel. A 81 centiméteres (32 colos) képátlóval rendelkező Sharp AQUOS LCD tévék energiaigénye 271 W helyett mindössze 60 W. Még a legnagyobb, 132 centiméteres (52 colos) modell energiafogyasztása is 100 W alatt marad Home módban, ami azt jelenti, hogy a felhasznált energiához viszonyított teljesítménye lényegesen nagyobb, mint a versenytársaké.

A Sharp által kifejlesztett teljes LED háttérvilágítás egy olyan új háttérvilágítás-típus LCD televíziók számára, amely energiatakarékos fénykibocsájtó diódákat (LED-eket) használ a hagyományos hidegkatód fénycsövek (CCFL) helyett. Ezek az AQUOS LE készülékekben is megtalálható apró fényforrások nem tartalmaznak higanyt.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés