Connect with us

technokrata

A világ legvékonyabb táblagépei a Samsungtól

Smart home

A világ legvékonyabb táblagépei a Samsungtól

Egy picit könnyebb és vékonyabb, mint az új iPad.

Nem tartott sokáig az Apple elsősége a tabletek piacán. Igaz, a dél-koreai gyártó legújabb bejelentése még csak paper launch, azaz a termék még nem kapható. A Galaxy Tab 10.1 és 8.9 vastagság és tömeg tekintetében alulmúlja az Apple termékét is: mindössze 8,6 milliméterről és 589/490 grammról beszélünk. Összehasonlításul: az almás logóval ellátott táblagép második generációja 8,8 milliméteres és 601 grammos paraméterekkel bír, hasonló méretek mellett (bővebben itt).

Samsung-Galaxy-Tab-8.9

A Samsung saját fejlesztésű, WXGA TFT LCD kijelzővel ellátott készülékei Android 3.0 „Honeycomb” platformra alapulnak. A Samsung Touchwiz felhasználói élményt egy olyan „live panel menü” biztosítja, amelynek segítségével a kezdőképernyőn személyre szabhatók a megjelenő tartalmak, legyen szó filmekről, fényképekről, kedvenc webes tartalmainkról vagy közösségi oldalainkról. Ezen felül a felhasználói felületen találunk még egy mini alkalmazás-tálcát is a leggyakrabban használt funkciókkal, mint például a feladatkezelő, a naptár, vagy zenelejátszó. Ezek az alkalmazások más applikációkkal (pl. nagyméretű fájlok letöltése és a dokumentumszerkesztés) párhuzamosan is elindíthatóak, így több feladat egyidejű futtatása válik lehetővé.

Readers Hub és Music Hub funkcióik révén hozzáférést biztosítanak egy 2 millió könyvből, 2000 újságból (49 nyelven elérhető), 2300 magazinból (22 nyelven elérhető), valamint 13 millió zeneszámból álló gyűjteményhez. Az eszközökre telepített Samsung Social Hub segítségével ugyanazon a felületen jeleníthetők meg a felhasználó kapcsolatai, naptárja, valamint a közösségi hálózatokon kialakított ismeretségei.

Samsung-Galaxy-Tab-8.9

A dél-koreaiak új tablete Full HD videolejátszóval, 5 megapixeles első és 2 megapixeles hátsó kamerával rendelkeznek. A táblagépekre optimalizált 1 GHz-es duplamagos processzorral ellátott Galaxy Tab 10.1 és 8.9 zökkenőmentes Full HD videó- és Flash lejátszást biztosít. A készülék támogatja a Bluetooth, Wi-Fi a/b/g/n, valamint a HSPA+ technológiákat is. A kisebbik változat a Samsung saját, ujjlenyomat- és karcmentes Hyperskin borításával bír.

Megjelenésre csak valamikor a nyáron számíthatunk, cserébe viszont ugyanazon az áron kerül forgalomba a 10 colos változat, mint a rivális tablet.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung galaxy
TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin