Connect with us

technokrata

A távirányító halála?

Smart home

A távirányító halála?

Újfajta, 3D-s mélységérzékelővel és kézmozdulatokkal bíró nagyképernyős televíziót mutatott be egy német cég.

A német Evoluce nemrég számolt be I-Voluce termékéről, mely tulajdonképpen egy nagyméretű (egészen pontosan 46 colos), full HD felbontást támogató LCD. A készülék érdekessége, hogy maximum 4 méteres távolságból képes érzékelni az előtte álló/ülő mozdulatait, melyekkel irányítható a televízió – távirányító vagy bármilyen más vezérlőeszköz használata nélkül.

i-voluce

Nem ez az első ilyen kísérlete a németeknek, de az újgenerációs kijelző már 3D-s mélységérzékelésre is képes, vagyis nem csak síkban értelmezi a mozdulatokat. Erről egyébként a vállalat szintén saját fejlesztésű Win&I szoftvere gondoskodik, ez ismeri fel a kézmozdulatokat. Sőt, a kijelző NEC panelje érintérzékelésre is képes, egyszerre akár hat ujjal is megbirkózik.

Persze ez így önmagában még nem lenne elegendő a sikerhez, de a Win&I szoftver révén kompatibilis a redmondi alkalmazások jó részével. Együtt tud működni a Windows 7-tel, Windows Media Centerrel, Office-szal – Powerpoint esetén még lézermutató üzemmódja is van -, illetve az ismertebb böngészőkkel (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, Opera). Ezen túlmenően több ezer alkalmazással használható.

Relatíve vékony, 18,5 centiméteres vastagsággal rendelkezik. Német fejlesztője szerint elsősorban irodákban, kereskedelmi egységekben, kiállításokon, múzeumokban használható, illetve az orvosi, játék és oktatási területek is profitálhatnak az I-Voluce képességeiből. Általánosan, otthonokban elterjedt ez a modell biztosan nem lesz még, de kijelölheti az irányt a távirányítómentes jövő felé.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin