Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsó(bb) táblagép a Samsungtól

Smart home

Olcsó(bb) táblagép a Samsungtól

Pár hét, és piacon a dél-koreaiak 399 dolláros tablete. De vajon ez már elég olcsó?

Az Apple iPadje mellett kétségtelenül a Samsung „csinálta meg” szerencséjét a tavaly újjáéledt táblagép-piacon, de az is tény, hogy a két vállalat – e téren – nem egy súlycsoportban versenyez. Az almás logóval ellátott kütyükből ugyanis egy nagyságrenddel több fogyott, mint a dél-koreaiak tabletéből. Ezen igyekszik változtatni a Samsung, 399 dolláros áron forgalomba hozni tervezett új masinájával.

Az április 4-én (amerikai) boltokba kerülő új modell esetében igyekeztek a lehető legolcsóbb kialakításra törekedni. Ennek megfelelően csak Wi-Fi található a készülékben, 3G-vel nem rendelkezik, állítja a Droid Life website. A Google Android 2.2-re alapuló táblagép vélhetően 7 colos képernyőt kap, illetve egymagos ARM processzort, és olyan grafikus vezérlőt, mint amilyet az általunk is tesztelt Galaxy Tab.

samsung_galaxy_tab_flyer

Mindezt 399 dollárért, ami ugyan kedvezőbb árszint riválisaihoz és a korábbi hasonló készülékekhez képest, de ahhoz, hogy igazán széles rétegek kattanjanak rá a tabletek nyújtotta előnyökre, feltételezhetően még nem elég. Ugyanakkor a teljesítménye és tudása nem ér fel a másik, nemrég bejelentett modellhez, a Galaxy Tab 10.1-hez, melyben már kétmagos processzor és 10 colos LCD teljesít szolgálatot (igaz, ez jóval vaskosabb árcédulával kerül forgalomba).

Visszatérve cikkünk tárgyához: meglehetősen titokzatosan jutott hozzá a fenti információkhoz a Droid Life. Állításuk szerint egyik olvasójuk egy meg nem nevezett elektronikai kiállításon járt, ahol a Samsung egyik képviselőjétől kapta a fent látható reklámcédulát. A dél-koreai elektronikai óriás természetesen hivatalosan nem kívánta kommentálni a fenti értesüléseket.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés